Royal-Blood-pic-1jpgMTV „GURA“ ROYAL BLOOD
 
MTV Push ovog meseca „gura“ nove britanske rock nade i vlasnike najbrže prodavanog debitantskog rock izdanja u prethodne tri godine – duo Royal Blood!
Bend čine pevač i basista Mike Kerr i bubnjar Ben Thatcher iz Brightona, a zajedno sviraju od 2012. Ove godine su skrenuli pažnju na sebe kako publike tako i kritičara, a u nepune dve godine saskupili su nastupe na nekim od najvećih svetskih festivala, poput Glastonburryja, T in the Park i Reading festivala. Njihov album prvenac „Royal Blood“ objavljen je na tržištu 25. agusta i u prvoj nedelji je prodat u neverovatnih 66 hiljada primeraka, što znači da imaju najbrže prodavani debi rock album. Te brojke premašuju čak i uspeh Noela Gallaghera i njegovog benda High Flying Birds koji su do sada držali prvo mesto s albumom prvencem iz 2011.
Pored simpatija fanova, kojih je svakim danom sve više, duo može da se pohvali da je jedan od njihovih najvatrenijih obožavatelja Matt Heldres, bubnjar benda Arctic Monkeys. Upravo je Heldres na prošlogodišnjem Glastonburryju, na kojem su AM bili headlineri, nosio majicu Royal Blooda i time privukao pažnju publike i medija. Ali podrška velikana iz Šefilda se nije tu zaustavila, pa su ih tako Arctic Monkeys pozvali da budu predgrupa na njihovom najvećem solo koncertu u maju ove godine u londonskom Finsbury Parku. Nakon toga uspesi su samo nastavili da se nižu, a jedan od niih je i odabir za MTV Push izvođače. Royal Blood je posle uspeha debitantskog izdanja i hitova poput „Out of the Black“, „Little Monster“, „Come On Over“ nominovan za prestižnu britansku Mercury nagradu za Album godine.
U oktobru ih gledate na MTV kanalu kao MTV Push izvođače sa novim spotom za pesmu „Ten Tonne Skeleton“. Uživajte!
Povezana vest:  Ciara i reper Future očekuju prvo dete