zaa press photoDISKOGRAFIJA BENDA ZAA OD DANAS NA DEEZER-U I ITUNES-U!

Celokpuna diskografija benda ZAA, koji iza sebe ima više od 200 nastupa i koji publika, kao i kritika, u regionu prepoznaju kao svojevrsnu koncertnu atrakciju, od danas je dostupna slušaocima širom sveta posredstvom Deezer i itunes platforme. Elektronska izdanja omogućila je izdavačka kuća Lampshade Media.
Publika će pored dva studijska albuma – ZAA i Good Things, moći da presluša i dvostruki singl Full Scale Riot/Moonlinght iz 2011, kao i EP Foot by Foot (2012), a za prvu nedelju oktobra je najavljen izlazak trećeg studijskog albuma What About u elektronskoj formi, koji takođe izdaje Lampshade Media.
Bend ZAA osnovan je 2008. godine u Kruševcu (Srbija). Već na prvom albumu pod nazivom ZAA (2010) pokazuju da ne robuju žanrovima i da je mešavina muzičkih stilova njihov zaštitni znak, premda je rege zvuk osovina koja ih kao muzičare udružuje. Tekstovi na engleskom jeziku im nisu smetali na putu da se ljudi širom Balkana poistovete sa nadahnutim porukama njihovih pesama. Za kratko vreme, sada već kultne pesme No war i Fire, osvajaju top liste, a na koncertima publika sa oduševljenjem igra uz punk-ska instumentale: Mood For ZAA i Monique. Sa prvog albuma treba još izdvojiti i saradnju sa Hornsman Coyotom na pesmi Rain.
Album Good Things (2011) u potpunosti je opravdao nagoveštaje prvenca – beskompromisni tekstovi i originalno spajanje muzičkih stilova, učvrstili su snažan autorski pečat benda. ZAA na ovom albumu slušaocima predstavlja borbu, pobunu, nemirenje sa zatečenim stanjem. Pesme su, kao i one sa prvog albuma, snimane u njihovom studiju Sweepunk, u kome bend samostalno beleži svoj zvuk. U gotovo svim pesmama se kao gost pojavljuje Igor Đekic Vicentić, poznati perkusionista.
Njihov autentični izraz koji čini miks različitih stilova – od ska i daba, do post roka, džeza i panka, čini ZAA jedinstvenom muzičkom pojavom na ovim prostorima. Sanja Vučić – vokal, Jovan Blagojević – saksofon/blok-flauta, Ivan Đokić – gitara, Tomislav Ilić – bas gitara, Zlatko Petković – bubanj, Zoran Vasić – klavijature, iza sebe imaju više od 200 nastupa u gradovima širom bivše Jugoslavije, a svirali su i u Austriji, Češkoj i Mađarskoj.
Već na početku karijere su ostvarili značajan uspeh, osvojivši treću nagradu na banjalučkom Demofestu (2009), dok su godinu dana kasnije stigli do regionalnog finala prestižnog evropskog festivala Rototom.
Bend je nastupao na brojnim festivalima u Srbiji, poput Exit-a, Supernatural-a, Arsenal fest-a, Nišville-a, Love fest-a, Osveženje fest-a, Reggae Serbia fest-a, a među brojnim natupima u regionu izdvajaju se: Pung art i Overjam festivali u Sloveniji, Lake fest u Nikšiću, Duka fest u Banjaluci, NGOM festival u Prizrenu, Festival uličnih svirača i Koncert godine u Novom Sadu.
Dosadašnja diskografija se može preslušati na Deezer-u na sledećim linkovima:
http://www.deezer.com/album/8754117
http://www.deezer.com/album/8754123
http://www.deezer.com/album/8754131
Na itunes-u je možete potražiti ovde:
https://itunes.apple.com/us/album/foot-by-foot-ep/id922482062
https://itunes.apple.com/us/album/zaa/id922427760
https://itunes.apple.com/us/album/full-scale-riot-moonlight/id922442927
https://itunes.apple.com/us/album/good-things/id922462708
https://play.spotify.com/album/64J1uNyXTx93VPmqBvnBjp
https://play.spotify.com/album/4cBQpb7MPfzQWcHN1fG533
https://play.spotify.com/album/3A6Wb9JRXBqYW6iqLeyiz2

Povezana vest:  Biber na meti kritika zbog komentara o Ani Frank