marko nikolic kzn jul 2014 (1)

Nikolić: Pali smo mentalno, trebalo je više da se borimo

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da je njegov tim pao na mentalnom planu, kao i da je ljut što se fudbaleri nisu više borili u porazu od Asterasa u Tripolisu u Ligi Evropa. 
-Dobro smo počeli utakmicu i imali smo kontrolu na gostujućem terenu onako kako nam odgovoara. Onda je došao kiks-gol, što se dešava u fudbalu i ne treba nikoga kriviti, ali je mentalitet bio nedopustivo loš – rekao je Nikolić novinarima posle utakmice.

Povezana vest:  Hodžson: Teren u Kišinjevu neće biti problem

-Asteras je pobedio sa 2:0, a Partizan je uputio samo dva šuta u okvir gola.  Posle prvog gola bilo je još sat vremena igre u kome smo potpuno podbacili na mentalnom planu, a to je ono gde smo bili najjači. Jesmo igrali bez trojice standardnih prvotimaca i sa rovitim igračima, ali ljut sam što se nisu borili. To više nikada ne sme da nam se desi – rekaol je Nikolić. 
Partizan je drugo poluvreme počeo slabo i tada je primio drugi gol. 
-Probali smo da izmenama nešto promenimo, ali niko nije bio raspoložen. Oni su bili agresivniji i zasluženo su pobedili, na čemu im čestitam – rekao je Nikolić. 
Partizanu je ovo prvi poraz u Evropi ove sezone. 
-Očigledno je ta serija ostavila traga na nama u lošem smislu, da mislimo da ćemo pobediti bez truda, tako da je ovo možda dobra opomena pred nastavak sezone – rekao je Nikolić. 
Partizan u nedelju igra protiv Mladosti iz Lučana, a onda je na redu reprezentativna pauza. 
-Spremićemo se za ova dva dana za domaće prvenstvo, posle čega nas čeka pauza. Bićemo jači za igrače koji nisu bili tu, ali sada je važno da ostanemo zajedno i pobedimo u nedelju. Protiv Totenhema smo igrali dobro, danas loše, tako da ćemo, po toj logici, sledeću opet igrati dobro – rekao je Nikolić. 

Povezana vest:  Odigrano 15. kolo Honda Zlatne lige, Dimničari namučili šampiona