Grant Hart 01Izložba Jelene Stevin uvod u Beogradski Festival Subkulture

Izložbom „Detinjstvo“ slika i ličnih predmeta akademske slikarke Jelene Stevin sutra u galeriji KC Grad biće najavljen ovogodišnji III Paralel – Beogradski Festival Subkulture, koji će se odvijati u trećoj nedelji oktobra.
Festival će u muzičkom delu programa obeležiti koncert meričkog muzičara Granta Harta (ex Husker Du) sa bendom 17. oktobra.
Do četvrtka 9. oktobra Stević će galeriju KC Grada pretvoriti u svoju (dečiju) sobu. Uz ulja na platnu velikih formata, koja kroz plastičan likovni izraz prate odrastanje i ličnu istoriju autorke, biće predstavljene njene igračke i drugi lični predmeti.
Pitanje detinjstva i odrastanja je aktuelnije nego ikada pre. Da li savremeno društvo ljude ohrabruje u infaltinosti kroz poplavu (konzumentskih) izbora ili zaista nudi nikad veći slobodan prostor, za igru i kreaciju?
Paralel bira infantilnost kroz igru i kreaciju baš kao i Jelena Stevin, koja ovu temu preispituje kroz svoju ličnu i porodičnu istoriju, od rane faze, na ringišpilima i u luna parkovima, preko tinejdžerskih dana, adoscelencije, pop idola i svoje poslednje aktuelne faze koju naziva „Rađanje Venere“.

Povezana vest:  Mehta diriguje Beogradskom filharmonijom u Dubrovniku