Magbet u CineplexxuDirektan prenos opere Magbet iz Metropolitena u Sinepleksu
 
Treća sezona direktnih prenosa operskih i baletskih predstava iz Metropolitena i Boljšoj teatra na velikom platnu otvara se u bioskopu „Sinepleks“ na Ušću u subotu, 11.oktobra direktnim prenosom opere „Magbet“ iz njujorške operske kuće Metropoliten.
U jednoj od najizvođenijih opera, Verdijevoj verziji Šekspirove tragedije, ulogu Magbeta izvodi srpski bariton Željko Lučić a ulogu Lejdi Magbet peva fenomenalna Ana Netrebko. Režiju potpisuje Adrijen Nobl, diriguje Fabio Luizi, a Džozef Kaleja i Rene Pape su u ulogama Makdafa, odnosno Banka.
Ljubitelje opere u bioskopu „Sinepleks“ na Ušću očekuje Mocartova „Figarova ženidba“ iz Metropoliten opere 18.oktobra a za 1.novembar zakazan je prenos opere „Karmen“ Žorža Bizea.
U novoj sezoni u Metu će biti izvedena Leharova opereta „Vesela udovica“ i najpopularniji operski dupli program „Kavalerija Rustikana“ i „Pajaci“. Dve retko izvođene opere imaće premijere: Rosinijeva „Gospa sa jezera“ i „Jolanta“ Čajkovskog, koja se izvodi u duplom programu sa Bartokovom operom „Dvorac Modrobradog“.
Na programu je i grandiozna Vagnerova komedija „Nirnberški majstori pevači“, sa dirigentom, muzičkim direktorom Metropoliten Opere Džejmsom Levinom.
Prvi balet koji će se ove jeseni uživo prenositi iz Boljšoj baleta je 26. oktobra, „Legenda o ljubavi“, po originalnoj koreografiji čuvenog Jurija Grigoroviča.
Boljšoj balet se na veliko platno vraća sa sedam baleta, uključujući četiri satelitska prenosa uživo iz Moskve i tri snimljene predstave.
Najveća baletska kompanija na svetu nudi spektakularnu sezonu na velikim ekranima, uz pet veličanstvenih klasika, uključujući direktni prenos „Krcka Oraščića“ i „Labudovog jezera“, kao i dva dosad neviđena baleta, takođe u direktnom prenosu, „Legenda o ljubavi“ i „Ivan Grozni“.
Ljubitelji klasičog plesa će tokom ove sezone u bioskopu imati priliku da pogledaju i balete „Faraonova kći“, „Bajadera“, „Romeo i Julija“.
Povezana vest:  „Esmeralda" umesto „Posvećenja proleća"