lutkina kucaBeogradska premijera Lutkine kuće u BDP-u

U Beogradskom dramskom pozorištu sutra uveče će na sceni Rade Marković biti izvedena beogradska premijera predstave „Lutkina kuća (Nora)“ u izvođenju Narodnog pozorišta Banja Luka.
Režiju za predstavu „Lutkina kuća (Nora)“, autora Henrika Ibzena radio je Nebojša Bradić, a za scenografiju je zadužena Dragana Purković Macan.
Kostimograf predstave je Jelena Vidović, lektori Milorad Telebak i Nataša Kecman.
Uloge tumače: Boris Šavija, Sandra Ljubojević, Zlatan Vidović, Snježana Štikić, Maja Kolundžija Zoroe, Belinda Božičković.
Predstava govori o životnoj sudbini Nore koja je odrasla u dečjoj nežnosti oca, zatim muža, koji su je mazili kao divnu lutkicu, ali su je zapravo isključili iz svoga i iz njenog života.
Nora Helmer je razmažena i tetošena žena direktora banke. Čas je hirovita i voli rasipati novac, čas ozbiljna žena koja se hvata u koštac s realnim svetom.
Nora je imala problema u mladosti, to je bio odnos njenog oca prema njoj. Sva njegova ljubav bila je usmerena prema njoj, kao najdragocjenijem biću koje je bilo zaštićeno čak i od same sebe. Udajom je mislila da će se situacija promeniti, ali muž Torvald, nastavio je tradiciju njenog oca i ona je bila povlašćeni deo njega.

Povezana vest:  Otvorena izložba "Yo.V.A.3 – „Mladi bečki arhitekti 3"