pcelica logo

Nastup Pčelice na Sajmu knjiga u Frankfurtu

Izdavačka kuća Pčelica je prvi put ove godine izlagala na Sajmu knjiga u Frankfurtu, koji je trajao od 8. do 12. oktobra.
Na zajedničkom štandu Udruženja izdavača i knjižara Srbije, a pod imenom Narodne biblioteke Srbije, Pčelica je, kako je saopšteno, zajedno sa drugim izdavačima predstavila deo svog izdavačkog programa namenjenog inostranom tržištu.
Pošto je frankfurtski sajam knjiga poslovnog karaktera, direktor Goran Marković, predstavnici redakcije i sektora za prodaju autorskih prava održali su veliki broj sastanaka sa partnerima iz inostranstva i time se upoznali sa savremenim tendencijama u svetu izdavaštva za decu, ali i predstavili svoj izdavački program.
U toku trajanja ovog Sajma celokupnu književnu javnost Srbije obradovala je vest o tome da je Uglješa Šajtinac, autor knjige „Čarna i Nesvet“, koju je objavila IK Pčelica, dobitnik nagrade za najperspektivnijeg mladog pisca Evrope.
Pored brojnih posetilaca, predstavnici Pčelice imali su priliku da na zajedničkom nacionalnom štandu ugoste i nagrađenog Šajtinca.
U „Srpskoj kući“ u Frankfurtu u petak, 10. oktobra, predstavljena je knjiga Pčelice „O ljubavi s ljubavlju“, autora Aleksandra Čotrića i Svetlane Matić.
Promociji knjige su, pored autora, prisustvovali Marković i recenzent Vitomir Teofilović, a ceo događaj je svojim prisustvom podržala i Aleksandra Đorđević, počasni konzul Srbije u Frankfurtu.
U subotu, 11. oktobra, u Frankfurtu je predstavljeno još jedno Pčeličino novo izdanje – knjiga „Čavrljanje“ Ljiljane Vukić, srpske autorke koja živi u Beču.
Rezultati ovogodišnjeg nastupa na Sajmu knjiga u Frankfurtu za IK Pčelicu su, kako navode, vidljivi u konstantnom širenju broja inostranih saradnika i Pčelicinih izdanja koja su dostupna na stranim tržištima.

Povezana vest:  Otkrijte šemu uspešnosti u knjizi Najveća misterija na svetu