Nenad Ivovic foto

Koncert pijaniste Nenada Ivovića iz Tel Aviva u Gvarneriusu

Jedan od najboljih i najnagrađivanijih mladih srpskih pijanista Nenad Ivović, trenutno na master studijama u Tel Avivu u školi koja nosi ime Zubina Mehte, održaće koncert u ponedeljak, 20. oktobra u Gvarneriusu.
Ovaj mladi 21.godišnji virtuoz, već godinama niže uspehe na srpskoj i međunarodnoj koncertnoj sceni, uz brojne nagrade i priznanja na velikim takmičenjima, u Beograd dolazi zbog koncerta u Gvarneriusu, najavio je Centar lepih umetnosti Jovana Kolundžije.
Nastup talentovanog pijaniste Ivovića deo je velikog projekta pod nazivom
„FMU i Gvarnerius nagrađuju“, ciklusa koncerata koji već treću sezonu
predstavlja najbolje studente Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.
Na koncertnom programu su dela koja će na najbolji način predstaviti izraziti talenat i virtuoznost mladog pijaniste, kompozicije Johana Sebastijana Baha, Volfganga Amadeusa Mocarta, Jozafa Hajdna i Petra Iljiča Čajkovskog.
Organizatori serije koncerta su Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Gvarnerius,
a pokrovitelj projekta je kompanija Nelt. Ulaz na koncert je slobodan.
Ivović je sa pet godina počeo učenje klavira, a već sa dvadeset je završio osnovne studije na FMU u klasi Nevene Popović i upisao master-studije kao najbolji u svojoj generaciji.
Još kao učenik, pokazao je izuzetne sposobnosti i osvojio niz prvih nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, poput onih na takmičenju „Nikolaj Rubinštajn“ u Parizu i „Isidor Bajić“ u Novom Sadu.
Dve godine zaredom, 2012. i 2013. učestvovao je na Međunarodnoj pijanističkoj akademiji Tel Hai u Izraelu, gde nastupa na više koncerata sa velikim uspehom, posle čega je pozvan da nastavi studije na Visokoj školi Zubin Mehta u tel Avivu, u klasi poznatog pijaniste i pedagoga Emanuela Krasovskog.
Prošle godine je održao u Egiptu solističke resitale u Kairu i Aleksandriji, a na osnovu snimaka sa ovih nastupa, pozvan je da učestvuje na veoma značajnom Međunarodnom konkursu „Steps towards mastery“ u St. Petersburgu, gde postiže veliki uspeh osvajanjem prve nagrade u najvećoj, troetapnoj kategoriji.
Pored glavne nagrade, osvaja nagradu za najbolje izvođenje dela ruskog kompozitora i nagradu Organizacije međunarodnih takmičenja „EMCY“, koja podrazumeva koncerte u raznim evropskim zemljama, a prvi koncert je sa velikim uspehom već održao u Holandiji.
Na ovogodišnjem međunarodnom takmičenju „Jeuneše musicale“ plasirao se u polufinale i osvojio nekoliko nagrada za najušpesnijeg takmičara iz Srbije. Takođe ovogodisnji je dobitnik nagrade fonda „Emil Hajek“ za najperspektivnijeg mladog pijanistu na FMU.

Povezana vest:  Kris Rija čita srpsku epsku fantastiku