IMG 3204

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE OKS

STAV O INCIDENTU NA FUDBALSKOJ UTAKMICI IZMEĐU SELEKCIJA SRBIJE I ALBANIJE

 

Olimpijski komitet Srbije, shodno Olimpijskoj povelji i osnovnim načelima olimpizma najoštrije osuđuje svaki pokušaj uplitanja politike u sport, pa tako i incident koji se dogodio na utakmici kvalifikacija za EURO 2016 između fudbalskih selekcija Srbije i Albanije u Beogradu.

Na sportskim borilištima nema mesta širenju političkih ideja, a fer plej kao jedna od osnovnih olimpijskih vrednosti mora biti poštovana od strane svih igrača, stručnih štabova, medija i svih koji na bilo koji način učestvuju u sportskim nadmetanjima.

Povezana vest:  Rajola: Ubeđivao sam Kontea da preuzme Milan

Olimpijski komitet Srbije sa ponosom ističe dostojanstveno ponašanje fudbalera i stručnog štaba naše zemlje tokom utakmice sa Albanijom, kada su se uzdržali od odgovora na očiglednu provokaciju tokom meča. Time su još jednom pokazali kako se bori za svoju zemlju na sportskom terenu, i dali pozitivan primer svim građanima Srbije, a posebno najmlađima.

Olimpijski komitet Srbije u potpunosti podržava Fudbalski savez Srbije i igrače nacionalnog tima i spremni smo da učinimo sve što je u našoj moći da nadležne institucije dobiju celovite i istinite informacije, kako reprezentacija Srbije ne bi snosila posledice ovih provokacija.

Povezana vest:  Navijači Hala ne žele da klub promeni ime u Hal Tajgers

Verujemo da će celokupna situacija biti vrlo brzo rešena u korist sporta.