Izlozba Beograd je grad cudaBeograd grad čuda u KomBank Art holu

Kada bi Beograd bio kandidat za Evropsku prestonicu kulture, kako bismo ga predstavili? Studenti Fakulteta primenjenih umetnosti imaju vizuelna rešenja za srpsku prestonicu – bilborde, plakate i oglase, koji će biti izloženi u KomBank Art holu od 20. oktobra do 7. novembra.
Uz besplatan ulaz, posetioci KomBank Art hola moći će da vide najbolje radove studenata završne godine osnovnih i master studija FPU na temu „Beograd grad čuda“, koja je realizovana u saradnji sa „Gete institutom“.
„Moj utisak je da su studenti kod „Beograda grada čuda“, „rasklapajući“ temu gotovo doslovno sledili jednu, postfestum otkrivenu, misao Mome Kapora: „Beograd, ustvari i nije grad. On je metafora, način života, ugao gledanja na stvari.“ – izjavio je Zdravko Mićanović, autor izložbe, profesor Fakulteta primenjenih umetnosti.
Zadatak koji je inspirisao studente da osmisle ova vizuelna rešenja je predlog kandidature Beograda za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine. Zadatak je iziskivao i omogućavao različite pristupe i celovita usklađivanja namera, kreativnih postupaka i formi oglašavanja.

Povezana vest:  Alnari u Tržnom centru Ušće