„Pčelica“ iz Čacka imala je jadan od najzapaženijih štandova među 450 izlagača na nedavno završenom Sajmu knjiga u Beogradu.

Na „Pčeličinom“ štandu svoje knjige su predstavljali, potpisivali i družili se sa decom Ljubivoje Ršumović, Raša Popov, Slobodan Stanišić, Vesna Aleksić, Branko Miloradović, Ivana Spasović, Silvija Otašević, saopštili su iz ove izdavačke kuće.

Veseli štand u bojama zvezdanog neba privlačio je poglede posetilaca, a na njemu su blistala „Pčeličina“ izdanja.
Na ovogodišnjem Sajmu, „Pčelica“ je premijerno predstavila više od 70 novih naslova.

Povezana vest:  Novi naslovi za tinejdžere u YA Vulkanu

Predstavljanje novih izdanja bilo je propraćeno brojnim zapaženim promocijama na štandu „Pčelice“ i u svečanoj sali „Janko Veselinović“ koja je bila mala da primi sve one koji su želeli da prisustvuju.

Promociji najnovije slikovnice Tanje Peternek Aleksić, poznate novinarke i dramaturga, prisustvovao je i Minja Subota, pa se promocija spontano pretvorila u razigranu zabavu na štandu „Pčelice“ u kojoj su uživali posetioci Sajma knjiga.

Gost „Pčelice“ je bio muzičar dr Nele Karajlić, koji je svojim dolaskom dao podršku objavljivanju slikovnice svoje ćerke, veterinara i balerine, Jane Janković. A promociji slikovnice Zorice Zoe Bajford, posvećene njenom suprugu Timotiju Džonu Bajfordu, prisustvovao je Denis Kif , ambasador Velike Britanije u Beogradu.

Povezana vest:  Nedelja iračke kulture u Beogradu od 2. do 7. oktobra

Pored štanda „Pčelice“ bili su Akademsko kulturno-umetničko društvo „Novi Beograd“, viteško udruženje za očuvanje starih zanata i veština „Beli orlovi“, predstavnici muzičke škole „Davorin Jenko“ i brojni mališani iz Beograda, Čačka, Obrenovca, Mačkata…

Glasovima akreditovanih novinara, u kategorijama za najboljeg izdavača i za najprofesionalniji odnos prema medijima, „Pčelica“ je osvojila drugo mesto među stotinama izdavača, a od Udruženja književnika Srbije stigla je i lepa vest da su „Pčelicini“ pisci Aleksandar Čotrić i Svetlana Matić dobili priznanje za doprinos književnosti za decu.

Povezana vest:  JOVAN KOLUNDŽIJA NA DANIMA KULTURE BEOGRADA-SRBIJE U SANKT PETERBURGU

Dok su trajale pripreme za nastup na Beogradskom sajmu knjiga, deo vredne ekipe „Pčelice“ predstavljao je izdanja na najvećoj smotri knjige na svetu, na sajmu u Frankfurtu. Tamo je bilo puno interesovanja za objavljivanje Pčeličinih knjiga u Rusiji, Kini, Kazahstanu, Rusiji, Brazilu, Turskoj, Holandiji.

PHOTO: www.facebook.com/pcelica.rs