Novi bestseler iz univerzuma Stivena Kinga: „Bili Samers“ u prodaji Neprikosnoveni majstor horora je svojim novim romanom dokazao da je virtuoz i u pisanju krimi-priča. Skrećući svoju pažnju sa okultnog i natprirodnog, Stiven King nas još jednom podseća da užas ne dolazi uvek s duhovima, čudovištima i noćnim morama, već da ponekad vreba u čovekovom umu i njegovim postupcima.

Kingov Bili Samers je triler, ratna priča i lirski portret američke palanke. Ovo je knjiga u knjizi, sveobuhvatna misterija, delom politički komentar, narativ koji istražuje tanku liniju između loših ljudi i stvarnih čudovišta. Tiče se dobrog čoveka na lošem poslu, sa poslednjim hicem za iskupljenje.

King je poznat po svojim književnim zlikovcima. Uronite u priču o jednom od najboljih snajpera na svetu, odlikovanom ratnom veteranu iz Iraka, koji može da se uklopi u svako susedstvo i nestane kao Hudini nakon pucnja. Ali Bili Samers ne prihvata poslove ako meta nije stvarno loš tip, i želi da se povuče. Međutim, ponuđen mu je poslednji posao – ponuda je previše dobra da bi je odbio. Pred njim je izbor: da li da pođe putem osvete ili putem pravde?

Povezana vest:  „SOUND DEVELOPMENT CITY 2015" – MEĐUNARODNA UMETNIČKA EKSPEDICIJA OD BEOGRADA DO ATINE

Iskupljenje je centralna tema romana. Bili je sebi oduvek govorio da ubija samo loše ljude koji to zaslužuju, ali kada počne da sumnja u svoj poslednji posao, počinje da piše o svom životu. Iz sećanja na močvaru prošlosti izranja potresna priča o tome kako fikcija može da iskupi, izleči i osnaži.

„Želeo sam da dam Biliju osećaj slobode. Dok piše o onome što čuva u svom umu i srcu, njegovi odbrambeni mehanizmi počinju da se ruše. Shvata da je i sam loša osoba. On stiče tu samosvest u svom snajperskom gnezdu. Ne znam da li se to dešava u stvarnom životu, ali se dešava u najboljim romanima. Bar u onima koje volim.“ – Stiven King

Povezana vest:  "Da nam živi, živi rad" premijerno sutra u Ateljeu 212

Biliju Samersu, umetnost stvaranja fikcije je prikazana kao osnažujuća sila. Preuzimajući kontrolu nad našim pričama, sugeriše King, možemo se izlečiti, pronaći izgubljenu nadu, pa čak i otkriti istinu koja je dublja od stvarnosti.

Iako ovaj roman uključuje mnoge klasične Kingove teme – osvetu, junaka pisca, neobična prijateljstva, traume, pravdu – njegova posvećenost realizmu uranja čitaoca duboko u nesigurnost njegovih junaka dok posmatraju situaciju koja potencijalno izmiče kontroli. King je još jednom stvorio nezaboravnog antiheroja.

Povezana vest:  U Muzeju afričke umetnosti održana radionica izrade egipatskog fajansa

Roman Bili Samers legendarnog tvorca više od sedamdeset globalnih bestselera koji su seizmički promenili svet potražite na sajtu vulkani.rs ili u knjižarama Vulkan širom Srbi