Beogradski festival igre od 23. marta pružiće priliku publici da uživa u živim nastupima brojnih izvođača, koreografa i trupa, uz generalno pokroviteljstvo kompanije Visa, koja ovaj kulturni događaj podržava već četvrtu godinu zaredom.

Prvaci i solisti Njujork siti baleta predstaviće se 6. marta u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu i 7. marta u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu. Na 18. Beogradskom festivalu igre nastupiće i velika imena među koreografima Dimitris Papajoanu, Adi Butrus, Akram Kan, a ljubitelji savremene igre uživaće i u nastupima Kompanije Zapala Danca, tanzmainz i čuvene kompanije Piping Tom.

Uz poštovanje svih epidemioloških mera u pozorištima, Beogradski festival igre i Visa otišli su i korak dalje, obezbedivši online kupovinu ulaznica, kako bi svi ljubitelji savremene igre brzo i lako došli do svog mesta.

Povezana vest:  Japanski avangardni teatar sutra u Narodnom pozorištu

Svake godine Festival pomera granice svojim sadržajem, izvanrednim izvođačima i novim tehnikama. Radujemo se što ćemo i ovog puta u programu imati toliko poznatih izvođača. Uprkos izazovnim vremenima, drago nam je što ljudi to prepoznaju i što se odavno traži ulaznica više za svaki od događaja. Kao kompanija koja neguje inovacije, potrudili smo se da pružimo sigurnu i bezbednu online kupovinu ulaznica čime razvijamo digitalno prisustvo Festivala, a planiramo i buduće projekte koji će tome doprineti u narednim mesecima. Istovremeno, podrškom Beogradskom festivalu igre želeli smo da damo doprinos pozitivnim promenama u društvu i pružimo ljudima mogućnost da uživaju u vrhunskoj umetnosti“, istakao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, koja je višegodišnji pokrovitelj Festivala.

Povezana vest:  Jubilarni 50. Bitef od 24. septembra u Beogradu

Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung istakla je da se raduje što Festival počinje predstavom koja nosi naziv „Normalno…“ sa željom da zaista bude sve po tom naslovu. „To što imamo publiku, to je rezultat rada. Nekih dvadesetak godina. Danas je to publika koja na neke predstave čeka duže od godinu dana“, izjavila je Aja Jung na konferenciji na kojoj je objavljen početak Festivala.

Povezana vest:  Moskovski balet izveo "Krcka Oraščića" Čajkovskog u SC

Visa i Beogradski festival igre i ove godine dodeliće jednoj redakciji važno priznanje za novinarsku izuzetnost i popularizaciju umetničke igre u Srbiji – „Visa iskorak“. Nagrada je ustanovljena sa idejom da se ukaže na posvećenost i profesionalnost izveštavanja o kulturnim sadržajima i oda priznanje novinarima koji doprinose da umetnička igra ostane tema od značaja.