PLANET ART Zagreb

Zagrebački teatar „Planet Art“ u Narodnom pozorištu

Teatar „Planet Art“ iz Zagreba gostovaće 8. i 9. oktobra u Narodnom pozorištu sa predstavama „Ritina škola? Vilija Rasela i „Plemena“ Nine Raine.
Reč je o, trenutno, najizvođenijim i najnagrađivanijim dramskim komadima u Hrvatskoj koji se bave univerzalnim temama, a koje će, u svakom slučaju, prepoznati i beogradska publika, navodi se u saopštenju Narodnog pozorišta.
U „Ritinoj školi“ – dinamičnoj komediji punoj inteligentnog humora u kojoj se dvoje glavnih junaka suočavaju sa važnim životnim odlukama i pitanjima, igraju Marko Torjanac i Nataša Janjić.
Predstava će biti izvedena u četvrtak 8. oktobra na Sceni „Raša Plaović“.
Dan kasnije, na istoj sceni i u isto vreme, publika može da pogleda dramu Nine Raine „Plemena“ koja nam pruža sliku današnjeg sveta – govori o potrebi za pripadnosti i o svemu što ona nosi: od pojedinačnih hijerarhija, interesa i pravila počevši od same porodice nadalje.
Kroz intrigantnu i katarzičnu priču o ljubavi i izdaji, ova višestruko nagrađivana drama u režiji Slavice Knežević, pokazuje nam da o toj (ne)pripadnosti i dalje zavisi sreća pojedinca.
Umesto da nam ponavlja kako smo svi jednaki „Plemena“ nam nude spoznaju i ukazuju na činjenicu koliko smo različiti.
U podeli su Marko Torjanac, Slavica Knežević/ Jasna Palić Picukarić, Vanda Vinter/ Lana Gojak, Janko Popović Volarić/ Matija Kačan, Slaven Španović i Petra Kurtela.
Teatar „Planet Art“ je već 10 godina jedno od najuspešnijih pozorišta u Hrvatskoj. Reč je o nezavisnom, privatnom teatru dramskog profila koje na scenu postavlja savremene dramske tekstove koji govore o temama i problemima prisutnim u hrvatskom društvu.
Misija ovog pozorišta je da zastupa pozitivne i humanističke vrednosti naše civilizacije.
U tom smislu, „Planet Art“ je prvo pozorište koje je snažnim dramskim predstavama progovorilo o mnogim, često tabu, temama poput ksenofoboije i homofobije, pedofilije unutar katoličke crkve, korupcije u obrazovnom sistemu…

Povezana vest:  Krug se zatvorio - devet priča Đorđa Lebovića u prodaji od 19. novembra