Hodocasce Arsenija NjegovanaLaguna na 59. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

Izdavačka kuća Laguna učestvovaće po sedamnaesti put na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, 59. po redu, koji će pod sloganom „Vreme je za knjigu“ biti održan od 26. oktobra do 2. novembra.
Predstojeći Sajam knjiga u Beogradu za izdavačku kuću Laguna veoma je značajan, jer je ovo prilika u kojoj će Laguna predstaviti svoju celokupnu produkciju. Od prošlog do ovog Sajma knjiga Laguna je bogatija za 540 novih izdanja domaćih i stranih autora.
Hitovi izdavačke kuće Laguna između dva Sajma knjiga su: „Fajront u Sarajevu“ dr Neleta Karajlića, „Poslednje proleće u Parizu“ Jelene Bačić Alimpić, „Dosije Bogorodica“ Vanje Bulića, „Romani“ Ive Andrića, „Frojdova ljubavnica“ Karen Mak i Dženifer Kaufman, „Jedan po jedan“ Tonija Parsonsa, „London roud“ Samante Jang, „Tri lica jedne ljubavi“ Šandora Maraija, „Spas“ Isidore Bjelice, „Beograđanke“ Igora Marojevića i mnoge druge…
Između dva Sajma knjiga Lagunine knjige i autori su ovenčani: nagradom „Desimir Tošić“ za publicističku knjigu godine koju je dobila knjiga „Kako smo propevali“ Ivana Ivačkovića, nagradom „Meša Selimović“ kojom je ovenčana knjiga Slobodana Vladušića „Mi, izbrisani“, nagradom „Dositejevo pero“ koju je Ljubivoje Ršumović dobio za „Vidovite priče“. Ana Jovanović Kuzmanović dobila je nagradu „Radoje Tatić“ za najbolji prevod sa portugalskog i španskog za knjigu „Sva imena“ Žozea Saramaga, dok je Ana Jovanović dobila nagradu „Ljubiša Rajić“ za najbolji prevod za roman „Žabe“ Mo Jena.
Na Laguninom štandu, najvećem na ovogodišnjem Sajmu, biće predstavljeno blizu 2.200 različitih naslova koji predstavljaju kvalitet i dostignuće dosadašnjeg rada Lagune, a gostovaće više od trideset domaćih autora koji će potpisivati svoja nova izdanja.
Prostor štanda podeljen je u deset celina, najveći prostor na štandu zauzeće hitovi sajma, kao i knjige na akciji, veliki deo na štandu zauzeće knjige domaćih autora, dečje knjige, ljubavni romani, drame i trileri. I ljubitelji fantastike, istorijskih romana, muzičkih izdanja i popularne psihologije moći će da odaberu knjige za sebe na posebno određenom delu štanda.
Ekskluzivni gost Lagune na ovogodišnjem Sajmu biće britanski autor Toni Parsons, autora bestselera „Čovek i dečak“, koji će ovom prilikom promovisati roman „Jedan po jedan“, napeti prvi roman u novom, eksplozivnom kriminalističkom serijalu.
Za ovogodišnji Sajam knjiga pripremili smo prave hitove: „Sportski lider Novak Đoković“ Krisa Bauersa, „Kainov ožiljak“ Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića, „Napet šou“ Marka Šelića Marčela, „Spas 2″ Isidore Bjelice, „Aleks“ Pjera Lemetra, „Amerikana“ Čimamande Ngozi Adiči, „Priče o crvenom sirku“ Mo Jena… Do početka Sajma pojaviće se i knjige „Mračna mesta“ Džilijen Flin, „Hodočašće Arsenija Njegovana“ Borislava Pekića, „Šta bi dao da si na mom mjestu“ Dušana Vesića, „Sam sa sobom“ Mihaila Gorbačova, „Ruska“ Edvarda Raderfurda, „Ričardova kraljica“ Filipe Gregori, „Umoran od života i smrti“ Mo Jena, „Božićna bajka“ Zorice Kuburović, „Neki drugi film“ Petra Jončića, „101 tehnika uticaja“ D. R. Gilberta, „Mesto u mećavi – Priča o Milanu Mladenoviću“ Aleksandra Žikića…
Posetioci Laguninog štanda moći će da uživaju u nekoliko akcija, pa će tako moći da kupe 3 knjige za 999 dinara, 3 knjige za 499 dinara, 3 knjige za 299 dinara, dok će četvrta akcija koju je Laguna pripremila biti 50% popusta na enciklopedije.
I ovogodišnji Sajam knjiga u Beogradu, koji predstavlja najznačajniju kulturnu manifestaciju u zemlji, biće prilika da izdavači predstave svoja najbolja izdanja koja ujedno predstavljaju i kulturnu baštinu naše zemlje.

Povezana vest:  Roman "Ultima", završnica trilogije "Maestra" L. S. Hilton u prodaji