danica_karic_slika

Likovna uvertira Danice Karić Đokić “Ljubav u 13 slika” 5.maja u Gvarnerijusu

Centar lepih umetnosti “Gvarnerijus” će u četvrtak, 5.maj od 13 do 15 časova biti domaćin izložbe Danice Karić Đokić “Ljubav u 13 slika”. Izložba je zatvorenog tipa, i zamišljena je kao predpremijera njenih umetničkih dela, samo za predstavnike medija i VIP zvanice. Biće izloženo desetak dela, koja će najaviti veliku izložbu na jesen ove godine.

Multimedijalna umetnica Danica Karić Đokić poznata je domaćoj javnosti kao kompozitor, tekstopisac, pijanista. Lista njenih umetničkih talenata se tu ne zaustavlja. Diplomirala je glumu na prestižnom Koledžu “Royal Holloway”, na Londonskom univerzitetu, a završila je muzičku školu “Trinity College of Music” u Londonu. Master zvanje stekla je na Katedri za kreativno pisanje na koledžu “Metropolitan” u Londonu.

Povezana vest:  Bezvremena priča o povratku, ljubavi, izlečenju i preživljavanju – „Sirena sa Crne Konče“

Pored toga, Dana nekoliko godina slika, a ovo je pretpremijera njenih umetničkih dela. Javnost se ovom prilikom upoznaje sa nekoliko njenih slika iz na predpremijeri izložbe koju je nazvala “Ljubav u 13 slika”, baš kao i njen solo album koji je objavljen prošlog leta u izdanju “City Records”-a,  na kojima se nalaze portreti žena.

Povezana vest:  Instalacija Emotivni gradovi najavljuje 51. Oktobarski salon

-Veoma sam uzbuđena, jer se moj san pretvara u javu. Nisam još svesna da se ova izložba odigrava u realnosti, do sada je bila samo u mojim snovima. Hvala dragim ljudima iz mog okruženja koji su me ohrabrili da izložim svoje slike i dali mi dodatnu veru u sebe. To je nešto što sam oduvek volela da radim – opušta me i relaksira. Znam da trebam još mnogo da radim na tehnici, ali kroz svakodnevno slikanje puno saznajem. Radim uglavnom ulje na platnu, a kombinujem sa različitim dodacima. Volim da eksperimetnišem – kaže Danica.
Dana je karijeru započela u sastavu „DnD“, kao pevačica i kao trinaestogodišnja devojčica počela hrabro da korača kroz svet umetnosti. Njena interesovanja su se godinama širila, a danas kao multimedijalna umetnica izražava svoje emocije kroz note, pisanje i slikanje. Aktivna je i po pitanju očuvanja životne sredine.
Živi i stvara na relaciji Beograd-London. Udata je.

Povezana vest:  Predstavljena knjiga priča "Oni" Dževada Sabljakovića