Plakat festival 2Tango vikend u Gvarnerijusu

Festival Tango neutral vikend održaće se u Beogradu od 24. do 26. oktobra u Centru lepih umetnosti Gvarnerijus, u organizaciji Beogradske tango asocijacije i Gvarnerijusa.
Ovaj trodnevni plesno-muzički spektakl će u Beogradu ugostiti svetsku tango elitu – po prvi put naš grad će posetiti istaknuti argentinski tango umetnici, maestro Rikardo Vikeira i maestra Mirta Tisejra, koji će u Gvarnerijusu držati majstorske radionice.
Pored samog dolaska ovako velikih imena iz sveta tanga, posebnu ekskluzivu čini i to što će ovaj čuveni tango plesni par posle sedam godina pauze u saradnji ponovo ujediniti svoju energiju na plesnom podijumu, upravo na poziv organizatora Tango neutral festivala.
Pored umetnika iz Argentine, festival će okupiti i ugledne tango di-džejeve iz Rusije, Makedonije i Srbije, koji će svojim posebnim odabirom muzike na milongama u Gvarnerijusu, u potpunosti dočarati atmosferu argentinskih tango plesnih večeri.
Pored ovih programa koje su namenjeni plesačima, za sve ljubitelje tango muzike, festival u subotu, 25. oktobra donosi koncert tango ansambla Tanguango koji čine pet mladih dama, koje nastupaju od 2013. godine, a za sobom imaju veoma zapažene koncerte, uvek uz odlične kritike izvođenja kompozicija velikih tango majstora.
Kvintet Tanguango čine mlade akademske umetnice Sonja Lukić (klavir), Jelena Adamović (violina), Ljubica Damčević (violina), Milana Benedek (gitara) i Milena Radićanin (harmonika), a ansambl je prepoznatljiv po tome što na repertoaru neguje jedinstvenu kombinaciju tradicionalnog tanga i tango nueva, tako da i na koncertu u Gvarnerijusu možemo očekivati kompozicije legendardnog Astora Pjacole, kao i velikih tango autora Gardela, Kanara, Bardija, Place, Rodrigeza, Salgana i Troila.

Povezana vest:  Konkurs za izbor nove generacije Mladih ambasadora