Singo Fudji i David Pavlovic nastupili u SentiŠingo Fuđi i David Pavlovič nastupili u Senti, savršen spoj japanske i mađarske muzike

„Mađarski otisci prstiju“ Davida Pavloviča inspirisani folklorom, i jedinstveno izvođenje tradicionalne japanske kompozicije „Sakura“ Šinga Fuđija, priredili su ljubiteljima klasične gitare u Senti nezaboravan muzički doživljaj!
Na koncertu koji je organizovala Asocijacija gitarista Vojvodine pod pokroviteljstvom kompanije Japan Tobacco International, Šingo Fuđi, vodeći japanski klasični gitarista i jedan od najizvođenijih kompozitora u Japanu i David Pavlovič, renomirani mađarski gitarista i kompozitor, pored svojih kompozicija izveli su i dela Johana Kaspara Merca, Torua Takemicua, Franciska Tarege, Hoakina Turine i Bele Bartoka.
„Ponosni smo što smo imali priliku da pod istim krovom čujemo dva virtuoza koja su izvela dela drugih poznatih umetnika ali i svoje kompozicije. Zadovoljstvo nam je što smo predstavili muziku još jednog renomiranog japanskog umetnika samo dve nedelje nakon što je japanska pijanistkinja Fuđiko Heming priredila pravi muzički ugođaj za publiku u Senti. I to je ono čemu je JTI veoma posvećen – predstavljanju onog što je najbolje u japanskoj kulturi i nasleđu lokalnoj publici, kao i zbližavanju dveju zemalja kroz kulturu.“ – izjavio je Makoto Očiai, direktor JTI fabrike u Senti.
Nakon koncerta obojica muzičara su izrazila zadovoljstvo što su imali priliku da nastupaju zajedno. „Koncert je bio sjajan, uživali smo u razmeni dobre energije sa Senćanima i nadamo se da će nam se putevi ponovo ukrstiti u ovom prelepom gradiću.“ – u glas su izjavili Šingo Fuđi i David Pavlovič.
Nakon koncerta u Senti, Šingo Fuđi i David Pavlovič nastupiće 25. oktobra u Gradskoj kući u Novom Sadu.

Povezana vest:  U prodaji treći Nedžmin roman „Ćilibar i svila" koji nam nudi malo poznatu stvarnost Kraljevine Maroko