KarmenDirektan prenos opere „Karmen“ iz Metropolitena

Direktan prenos opere „Karmen“, Žorža Bizea, zakazan je za subotu, 1.novembar u 18 časova u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center.
U ovoj sezoni „Karmen“ se vraća sa gruzijskim meco-sopranom, Anitom Račvelišvili, koja tumači ulogu vatrene ciganke u jednoj od najpoluparnijih opera, kada su u pitanju direktni prenosi u visokoj rezoluciji. Anita je Kramen pevala u mnogim vodećim svetskim operskim kućama, praćena gromoglasnim aplauzima. Aleksandrs Antonenko igra opsednutog vojnika Don Hozea, sopran u usponu, Anita Hartig tumači lik Mikaele, dok je Ildar Abdrazakov toreador Eskamiljo. Operom diriguje španski dirigent Pablo Eras – Kasado, dok iza „dopadljive i brilijantne produkcije“ po rečima Njujork Tajmsa, stoji Ričard Ejra.
Do kraja kalendarske godine u sezoni direktnih prenosa iz Metropolitena, u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center zaljubljenici u operu će moći da uživaju u Rosinijevom „Seviljskom berberinu“ koji je na repertoaru 22. novembra, dok je za 13. decembar zakazana Vagnerova opera „Nirnberški majstori i pevači“ .
Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara po predstavi.

Povezana vest:  Poziv Ambasade Švajcarske mladim srpskim umetnicima