Noc-muzeja-2010_nm_largeTri izložbe u Galeriji Nadežda Petrović u Noći muzeja

 

Umetnička galerija „Nadežda Petrović“ iz Čačka pripremila je tri nove izložbe za manifestaciju „Noć muzeja“ 15. maja, rekla je danas direktorka te galerije Milica Petronijević.

U izložbenom prostoru galerije 15. maja biće otvorena dokumentarna multimedijalna postavka o 50 godina likovne manifestacije „Memorijal Nadežde Petrović“, rekla je Petronijevićeva agenciji Beta.

Povezana vest:  Izložba "Zabranjeni grad" u Luvru

U drugom izložbenom prostoru, u Risimovoj galeriji, biće otvorena izložba radova umetnika koji su konkurisali za izradu murala na zidu u centru grada i za koje će ublika moći da glasa.

Treća izložba koja će biti otvorena 15. maja, pod nazivom „Memorijal u izlogu“, obuhvata radove s ranijih Memorijala, koji će biti izloženi u 12 izloga u centru Čačka.

Povezana vest:  Zagrebački solisti i Sreten Krstić - proslavljeni orkestar posle više od tri decenije na Kolarcu!

Prema rečima direktorke, izložbama koje će biti otvorene 15. maja, u „Noći muzeja“, Galerija počinje seriju programa i izložbi kojima će do kraja ove godine obležiti jubilej 50. godina od osnivanja Memorijala.

Za „Noć muzeja“ u Čačku će do dva časa posle ponoći biti otvoren i Narodni muzej u kojem će posetioci moći da vide stalne postavke, kao i Likovni salon Doma kulture u kojem je u toku izložba grafika dva akademska umetnika iz Beograda Jasmine Aleksić i Ilije Kostova.

Povezana vest:  PREMIJERA PREDSTAVE - MAČAK U ČIZMAMA