trifunovic_predstavljanje (1)SUPERLIGA

Lukajić zadovoljan, Trifunović kritikuje startere

 

Trener Hemofarma Željko Lukajić bio je jako zadovoljan posle večerašnje pobede nad Crvenom zvezdom u sedmom kolu Superlige, a novinarima je rekao da je dobra odbrana njegovih košarkaša odlučila pobednika.

-Igrali smo dobro odbranu od samog početka i to je presudilo. Zaustavili smo Zvezdin širok napad, posle čega je sve bilo lakše. Bilo je padova u igri, znao sam da zbog umora nećemo moći sve vreme da držimo prednost, ali dobro smo reagovali u tim intervalima – rekao je Lukajić novinarima posle pobede 82:69.

Povezana vest:  Demarkus Nelson: Dolazi nova era Zvezde

Drugi krug Superlige počinje u subotu, a Lukajić je najavio ozbiljan pristup svim mečevima, da bi njegov tim „mirnije“ dočekao završnicu.

Trener Zvezde Aleksandar Trifunović rekao je da je Hemofarm držao dobar ritam tokom cele utakmice i da je zasluženo pobedio, a bio je nezadovoljan igrom svoje prve petorke.

-Odlučio sam se za petorku sa najviše iskustva (Marko Kešelj, Elmedin Kikanović, Vuk Radivojević, Oliver Stević i Nemanja Bjelica), ali oni su dali potpuno negativan ton na početku utakmice i bez borbenosti su dozvolili protivniku da se ‘odlepi’ – rekao je Trifunović.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Partizan pobedio Borac

Trener Zvezde kazao je da njegov tim pobeđuje kad igra dobru odbranu.

-Kada god smo igrali dobru odbranu, mi smo pobeđivali, ali, kao i u Kragujevcu, primili smo u prvoj četvrtini 30 poena, a to je previše protiv ovakve ekipe – rekao je Trifunović.