sadlers1Od danas u prodaji karte za predstave 12.BFI u SC

Ulaznice za predstave 12.Beogradskog festivala igre koje će se igrati na sceni Sava Centra od danas su u prodaji a ulaznice za predstave u Beogradskom dramskom pozorištu i Pozorištu na Terazijama su u prodaji od početka oktobra.
Osnivač i direktor Beogradskog festivala igre Aja Jung kazala je da je program za festival koji će se održati od 25.marta do 9.aprila odavno potvrđen i da je početkom oktobra počela prodaja ulaznica za predstave koje će se igrati u Beogradskom dramskom pozorištu (Kompanija 7273 iz Ženeve, Kompanija Sol Piko iz Barselone, Zero Visibility iz Osla i Kompanija Antona Lakija iz Brisela).
U Pozorištu na Terazijama u prodaji su ulaznice za predstave koje će publika na proleće 2015.godine gledati u tom pozorištu (Kompanija Kafig iz Kreteja, Kompanija Zappala Danza sa Sicilije i Ballet Trockadero de Monte Carlo iz Njujorka), dok Opera Madlenianum iz Zemuna još nekoliko dana ima karte po pretprodajnoj ceni za predstave Kompanije Hofeša Šehtera iz Londona.
Od danas je počela prodaja ulaznica za predstave u SC, karte su od 800 do 2100 dinara i kupuju se isključivo na blagajni SC.
Na ovoj sceni publika 12.BFI 25.marta moći će da vidi londonski Sadlers Vels sa produkcijom „milonga“ čiju koreografiju potpisuje Sidi Larbi Šerkauji, da uživaju u jednom od najfascinantnijih svetskih plesnih događaja ove sezone, najavila je Jung.
„Duboko ukorenjen u argentinskoj kulturi, tango oduševljava i privlači ljude svojom senzualnošću, snagom i lepotom. Koreograf koji je u svetu priznat po inovativnim i od kritike visoko cenjenim produkcijama, ovom prilikom sarađuje sa izuzetnim argentinskim igračima i muzičarima, stvarajući predstavu koja provlači njegov osobeni rukopis kroz tango. Ideja milonge služi kao vodilja, a istraživanje otkriva neponovljive čari okupljanja u intimnim barovima Buenos Ajresa“, istakla je Jung.
Publika 12.Beogradskog festivala igre u SC 28.marta imaće priliku da vidi program koji potpisuju tri koreografa i čija će međunarodna premijera biti u Beogradu. Balet Visbaden dolazi prvi put u Srbiju, sa programom koji potpisuju tri koreografa: Tim Pledž, mlad i u Nemačkoj izuzetno cenjen plesni stvaralac, američki koreograf Ričard Sigal sa komadom inspirisanim muzikom kultnih savremenih kompozitora i najpopularniji evropski koreograf i reditelj Aleksander Ekman sa komadom „Levo Desno Levo Desno“,
„Nakon neverovatnih uspeha na festivalima u Tokiju i Monte Karlu, predstava „Istočna senka“ najnoviji poduhvat Jiržija Kilijana, čije smo koreografije gledali u izvođenju neponovljivog Holandskog plesnog teatra, trupe koju je godinama predvodio, biće izvedena na sceni Sava Centra 2. i 3. aprila, i to za samo 250 gledalaca“, kazala je Jung.
Ona je istakla da je svoj novi plesni san Kilijan podelio sa baletskim umetnicima treće generacije, a inspiraciju je pronašao u teatru apsurda Samjuela Beketa. Povodom svog novog dela Kilijan kaže da „postoji mnogo stvari koje možete naučiti u životu, osim iskustva. Iskustvo se mora preživeti. I trebalo bi živeti što intenzivnije, kako bi imali nešto čega ćete se sećati i što ćete deliti kada ostarite.“
Balet Bazel zatvoriće 12.BFI 9.aprila predstavom „Apolutna igra“ dvojice koreografa koji su već nekoliko puta oduševljavali publiku Beogardskog festivala igre, Aleksander Ekman i Johan Inger.

Povezana vest:  PROGLAŠENI POBEDNICI UMETNIČKOG KONKURSA "BLACK BOX 2017: PAD U BUDUĆNOST"