dogvil interakcija Dogvil – idealni grad
 
Tema br. 5, poslednja u nizu: Dogvil – idealni grad. Pošaljite vaše radove: video (do 30 sekundi), fotografije (do 10 komada) ili tekst (do 1000 karaktera). Odaberite formu koja vam najviše odgovara. Zaključno sa 9. novembrom možete priložiti radove isključivo na „facebook eventu“ – http://bit.ly/DogvilInterakcija
Oni kažu: „Mi smo gostoljubivi, dobronamerni i tolerantni. Poštujemo one koji dolaze, prihvatamo razlike i ponosimo se svojom otvorenošću. Ako postoji mesto na svetu, u kome vredi živeti, onda je to naš grad, onda je to Dogvil.“
SLOBODNO pišite, fotografišite, snimajte – pronađite Dogvil u sebi.
Nakon 9. novembra 2014. godine objavićemo koji će radovi biti integralni deo predstave Dogvil.
Važna napomena: I dalje, do 9. novembra, možete postavljati radove na prethodne četiri teme koje smo zadali: „Mržnja“, „Nasilje nad ženama“, „Mržnja prema strancima“ i „Ubij pedera!“, ali i pogledati pristigle materijale koji se nalaze u okviru gore navedenog facebook eventa.
Predstavu Dogvil, pozorišnu adaptaciju scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira, režiraće Kokan Mladenović, a muziku, koju će komponovati Marko Grubić, izvodiće uživo Vrooom u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni, flauta, gitara, klavijature) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).
Branislav Trifunović igraće sve muške uloge u komadu, a ulogu Grejs i sve ostale ženske uloge igraju Milica Majstorović i Tamara Aleksić.
Autore pozorišne predstave Dogvil najviše zanima specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na svakog pojedinca u izolovanoj zajednici. Na bini su tri muzičara i glumci, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa videom, odnosno filmskim scenama na velikom platnu, koje dominira scenografijom.
Premijera – 19. decembar 2014. godine u Mikser House-u.
Koproducenti predstave Dogvil su Mikser, SKC Novi Sad, Dom omladine Pančeva i Marko Grubić (Fast Forward). Partner predstave je KC Pančevo. Projekat je podržao Sokoj.
Povezana vest:  Koncert „Zvezde – najlepše solo pesme za duboki glas“ u okviru manifestacije „Muzeji za 10“