sajam namestaja 2014Ekodizajn i izložba dizajna na Sajmu nameštaja

Međunarodna godišnja Izložba dizajna održaće se tokmom Međunarodnog sajma nameštaja, opreme I unutrašnje dekoracije, od 10. do 16. novembra u Beogradu.
Biće izloženi radovi velikog broja dizajnera, arhitekata i umetnika iz industrije nameštaja, uređenja unutrašnjeg prostora i kreiranja dekoracije, kao i fakulteti i škole koji obrazuju mlade dizajnere.
Centralna postavka biće „Eko dizajn“, koncipirana da otvori dijalog s javnošću i promoviše znanje, razvoj i primenu ekološkog I održivog pristupa u dizajnu nameštaja i umetničkih radova u arhitekturi, likovnim, primenjenim i ostalim vizuelnim umetnostima.
Postavka „Eko dizajn“ predstaviće mlade, kao i već afirmisane dizajnere i umetnike iz Srbije i regiona koji svojim radovima potenciraju ekološki pristup i upotrebu odgovarajućih materijala, tehnologija izrade i opreme kao i obrade.
Posetioci će videti originalne primerke iz perioda Bauhausa, čuvene fotelje i stolice najpoznatijih skandinavskih dizajnera čija su dela obeležila 20. vek, poput Alvara Alta, Era Arnia, Hansa Vegnera, koje je za tu postavku ustupio Muzej Macura.
Biće predstavljeni dizajnerski radovi filozofa i antropozofa Rudolfa Štajnera, fleksibilni poljski krevet ili hoklica na rasklapanje nepoznatih autora, kao i komadi staklenih proizvoda poznatog austrijskog proizvođača stakla Ridel.
Od domaćih brendova, biće izložen nameštaj „Hookl und stookl“ I radovi pojedinačnih umetnika.
Izložbu organizuje Beogradski sajam u saradnji sa udruženjima ULUPUDUS i EKOKULT+, a posetioci je mogu videti u hali 2 na nivou C Beogradskog sajma, navedeno je u najavi.

Povezana vest:  Predstavljen roman "Omama" Slobodana Vladušića