IVANA-ALBREHT-FOTOSoprani Nevena Pavlović i Ivana Albreht gošće Opere NP
 
Soprani Nevena Pavlović i Ivana Albreht nastupiće kao gošće u Mocartovoj operi „Figarova ženidba“ koja je na repertoaru sutra uveče na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.
U operi „Figarova ženidba? Volfganga Amadeusa Mocarta, u režiji Jagoša Markovića, prvi put pred beogradskom publikom Pavlović će nastupiti u ulozi Suzane a Albreht u ulozi Grofice.
Pored dva gostujuća soprana i gosta bas-baritona Nebojše Babića u naslovnoj ulozi Figara, kao solisti u predstavi nastupiće bariton Vuk Zekić u ulozi Grofa, mecosporan Ljubica Vraneš kao Kerubina, Tatjana Mitić kao Marcelina, Dragoljub Bajić u ulozi Bartola, Danilo Stošić Bazilia, Igor Matvejev Don Kurcia, Jovana Belić u ulozi Barbarine i Pavle Žarkov Antonia.
U predstavi učestvuje Hor i Orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu a dirigovaće Dejan Savić.
Premijera opere „Figarova ženidba“ održana je u oktobru 2010.godine u okviru Bemusa, režiju je u međuvremenu obnovio Aleksandar Nikolić, scenograf je Boris Maksimović a kostimograf Bojana Nikitović.
Sopran Pavlović trenutno živi i radi u Londonu gde je magistirala muziku na prestižnoj Gildhol školi za muziku i dramu. Studirala je pevanje sa Ljudmilom Groš-Popović, Su Mekhulok, Laurom Sarti i Rudolfom Pirnajem.
Njeno bogato izvođačko internacionalno isustvo sadrži različite stilove i repertoar od italijanske opere, preko francuskih, engleskih, ruskih pesama i nemačkog lida.
Od operskih uloga igrala je Vilinskog Konjica u operi „Strakoza i Muravej“ američkog kompozitora Brajana Hosefrosa, Margaritu u operi „Faust“, Tatjanu u operi „Evgenije Onjegin“ Čajskovskog, Dezdemonu u Verdijevom „Otelu“, Mercedes u „Karmen“ Bizea, Marzenku u Smetaninoj operi „Prodana nevesta“.
Sopran Albreht je rođena u Nišu, 2002. godine upisuje muzičku akademiju u Sofiji „prof. Pančo Vladigerov“ i dobija državnu stipendiju za četvorogodišnje školovanje. Magistrirala je 2008. godine na odseku za solo pevanje na muzičkoj akademiji u Sofiji.
U Bugarskoj je 2011. godine nastupala u operi u Staroj Zagori u glavnoj ulozi Sestre Anđelike u istoimenoj Pučinijevoj operi u režiji Plamena Kartalova. U muzičkom teatru u Sofiji je pevala u modernoj rok operi „Bajka o svetlosti“, kompozitora Kirila Boškova, u glavnoj ulozi kraljice Zore.
Nastupala je u ulozi Venere u Monteverdijevoj operi „Il ballo delle ingrate“ u Starozagorskoj operi 2013. i 2014. godine a ove godine je pevala altovsku deonicu u Betovenovoj misi u c-duru u Sali Bulgaria u Sofiji.
U rodnom gradu imala je nekoliko koncerta uz pratnju Niškog simfonijskog orkestra, koncerte u Beogradu, Pirotu, Plovdivu, Burgasu, čest je gost i izvođač na bugarskom radiju i televiziji.
Povezana vest:  BALET „MARKO SPADA" BOLJŠOJ TEATRA U CINEPLEXXU