BMitrovicBeogradski Dani Orisa
Povodom održavanja Beogradskih Dana Orisa po prvi put, u Supermarket concept store-u održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program ovog značajnog dešavanja. Časopis za arhitekturu i kulturu Oris iz Zagreba već godinama organizuje Dane Orisa u Zagrebu i Ljubljani, koji predstavljaju velike svetske  zvezde arhitekture lokalnoj publici. Po prvi put ove godine, Oris u saradnji sa Mikser festivalom organizuje Beogradske dane Orisa u Domu Sindikata 14. maja  2010, sa pocetkom u 14 časova.
Nizom predavanja arhitekata koji predstavljanjem sopstvenih radova izlažu svoj stvaralački credo, posetioci će imati priliku da dobiju uvid u neka od najvažnijih kretanja savremene arhitekture i čuju izlaganja nekih od najznačajnijih arhitekata današnjice. U Beogradu gostuju: Winy Mass – Holandija, Jordi Badia – Španija, Martin Lejarraga – Španija, Architekten Cie-Puljiz/Medić – Hrvatska/Holandija, Brana Mitrović – Srbija.
Uz predstavljanje najbolje svetske arhitekture, jedan od ciljeva „Dana Orisa“ je predstavljanje i afirmisanje lokalne i regionalne savremene arhitekture. U sklopu Beogradskih Dana Orisa prikazaće se i izložba BF studija iz Zagreba. Cene karata za Beogradske Dane Orisa su 2500 RSD, za studente je organizovan poseban popust i cena karte iznosi 1500 RSD.
Povezana vest:  “ŽIVEO KAVANDOLI”” - 100 STIP AUTORA IZ CELOG SVETA ODAJE POČAST LA LINEI I OSVALDU KAVANDOLIJU