Marin TudorIzložba splitskog umentika Marina Tudora u KC Grad
 
Izložba splitskog umetnika Marina Tudora pod nazivom „Recepti u prostoru od plastičnih kašičica“ biće otvorena sutra uveče u Velikoj galeriji Kulturnog centra Grad.
Glumcu Tudoru je ovo prvo predstavljanje u Srbiji, a izložbe je imao već imao u Splitu i Dubrovniku gde je izlagao u atrijumu pozorišta u kom je bio zaposlen.
Za svoj hobi, sakupljanje i preoblikovanje predmeta od plastike poput kašičica za jednokratnu upotrebu od kojih stvara reciklirani vizuelni svet, Tudor sam kaže da nije umetnost.
Počeo je 1999. godine u jednom od splitskih kafića gde je video kako njegova prijateljica od kašičice oblikuje puža, koristeći upaljač i oduševio se mogućnostima koje pruža ovaj gotovo beznačajni predmet.
Tada i počinje stvaranje skulpturica a prva je minijatura čoveka na klupi. Od nje, pa do sada teme i motivi su se množili i razvijali, inspiracija Tudoru dolazi odasvud ali kao glumac najviše se interesuje za interakciju ljudi, što je najčešća tema.
Neki od radova složenošću prevazilaze skulpturu i ulaze u polje instalacije, Tudor reciklira na vizuelno primamljiv način a vremenom u sve precizniju izvedbu radova uvodi atmosferu, stvara pozadinu, najavio je KC Grad.
Njegove recepte u prostoru beogradska publika moći će da vidi do 23. novembra.
Povezana vest:  Ljubavna priča koju ćete dugo pamtiti: Ana