Leva ruka desni kllik MAILINGSamostalna izložba „Leva ruka – desni klik“, autor Ognjen Zdravković u UK Parobrod

Od 24. do 30. novembra u UK Parobrod će biti organizovana izložba crteža, grafika i printova Ognjena Zdravkovića, simboličnog naziva „Leva ruka – desni klik“.
Izložba je svojevrsna retrospektiva Ognjenovog angažmana u domenu društveno-kritičkog oglašavanja, postavljena nasuprot umetničkoj – paralelnoj egzistenciji, ostvarenoj kroz zreo vizuelni jezik grafike i crteža, a koja je pokretač, izvor i osovina stvaralaštva.
Pomenuti naziv „Leva ruka – desni klik“ je simboličan naziv koji obuhvata ove dve sfere vizuelnih komunikacija u kojima je Ognjen apsolutni vladar, te prva opisuje strast prema umetnosti, ilustraciji i grafici koju stvara levom rukom, dok se desni klik odnosi na korišćenje novih tehnologija uz pomoć kojih kreira grafička i dizajn rešenja na računaru. Izložbu karakteriše i konceptualna postavka radova.
Ognjen Zdravković je illustrator, grafički dizajner, art i kreativni direktor u renomiranim marketinškim agencijama i tvorac brojnih kreativnih rešenja za velike i male korporacije. Priznat je i nagrađivan umetnik (Nagrada grada Beograda za „Noć muzeja“, MTV Cannes Lions Advertising Festival, 25 godina postojanja Sava Centra, NIVEA „Gde nam rastu deca?“).

Povezana vest:  Roman "Američka pastorala" Filipa Rota u prodaji od 11. februara