sta bi dao da si na mom mjestu-dusan vesic

Knjiga Dušana Vesića „Šta bi dao da si na mom mjestu“

Beogradska promocija knjige Dušana Vesića „Šta bi dao da si na mom mjestu“, u izdanju izdavačke kuće Laguna održaće se u sredu, 3.decembra u Studentskom kulturnom centru.
Kako je najavio izdavač to neće biti tipična književna promocija već muzičko scenski događaj na kome će pored autora Vesića govoriti glumac Sergej Trifunović, novinar i pisac Ivan Ivačković a nastupiće najtalentovaniji novi vokal u regionu pevač Emil Arsov i dečiji hor „Horislavci“.
Vesić (55) je jedan od najvažnijih rok novinara Jugoslavije u periodu od 1980. do 1990. godine i promotera rok kulture. Bio je urednik u časopisima Rock i Pop Rock, direktor festivala zabavne muzike Beogradski šlager. Autor je kultnog dokumentarnog TV-serijala Rockovnik (40 epizoda) i TV-serije i filma EKV – Kao da je bilo nekad.
O njegovoj knjizi Ivačković kaže da je biografija najveće jugoslovenske grupe koja se čita kao najuzbudljiviji roman kao i da u objavljivanju knjige „Šta bi dao da si na mom mjestu“ ima i pravde i logike.
Priču o najvećoj jugoslovenskoj grupi napisao je najveći stručnjak za nju, jedan od vodećih rok novinara bivše Jugoslavije, pouzdani svedok i saučesnik u karijeri Bijelog dugmeta, smatra Ivačković.
Prema njegovoj oceni knjiga je napisana profesionalno i sa ljubavlju, ona je uzbudljiv i emotivan dokument o jednom prohujalom dobu i bendu čije su pesme nadživele vreme i zemlju u kojoj su rođene.
Muzički, kulturni i društveni fenomen najvećeg kalibra Bijelo dugme, dobilo je biografiju koju bi sve generacije trebalo da pročitaju.Neki da bi se vratili u sopstvenu mladost i odrastanje, drugi da bi nešto saznali o grupi po kojoj se meri najlepša epoha u novijoj balkanskoj istoriji, poručio je Ivačković.

Povezana vest:  Ana Đorđević ponovo režira u Srpskom narodnom pozorištu