Maksimovic i Majdov sa olimpijskim medaljamaIvana Maksimović i Nemanja Majdov održali Olimpijski čas na Sajmu sporta

Ivana Maksimović, olimpijska vicešampionka iz Londona u streljaštvu i mladi džudista Nikola Majdov koji je na Letnjim olimpijskim igrama mladih u Nankingu ove godine osvojio srebro posetili su štand Olimpijskog komiteta Srbije na Sajmu sporta u Beogradu i održali “Olimpijski čas” đacima OŠ “Nikola Tesla” iz Rakovice.

Povezana vest:  Srpski čamci sigurno do finala Mediteranskih igara

Tom prilikom osnovci su se upoznali i sa istorijom olimpijskih igara i olimpizma, kako su nastali olimpijski simboli i moto, ali i šta je to fer plej, kao i koliko su olimpijskih medalja osvojili naši sportisti od 1912. do sada – tačno 102!

Ivana Maksimović, koja je osvojila u Londonu 100. medalju za naš olimpijski sport, učestvovala je kao gosti na predavanju “Žene i sport” pre “Olimpijskog časa” i založila se za veće prisustvo žena u rkovodećim sportskim organima u Srbiji:

Povezana vest:  Sinančević u finalu bacanje kugle, Kolašinac ni blizu

– U streljaštvu, žene su izuzetno uspešne, od 12 olimpijskih medalja, devet su osvojile žene – rekla je Ivana Maksimović.- Činjenica je da nije lako uskladiti obeveze koje ima žena u porodici sa sportskom karijerom. Dok smo male, roditelji mnogo toga preuzimaju na sebe, čuvaju nas i štede, kasnije je sve mnogo teže. Ali, sa druge stane, to nas podstiče da se dokazujemo i da budemo uspešne u sportu, na fakultetu i u životu…

Povezana vest:  OI LONDON 2012, Ćerka Boba Marlija kreira za reprezentaciju Jamajke