Dusan Bogicevic Veselin Savic 1EKOLIMPIJADA U SMEDEREVU UZ VLADE DIVCA, DUŠANA BOGIĆEVIĆA I VESELINA SAVIĆA

U utorak, 10.06.2014., sa početkom u 12.00h, na centralnom gradskom Trgu u Smederevu bice održana prva ovogodišnja „EkOlimpijada“ pod sloganom „Da rastemo u skladu sa prirodom“, a mališani će imati prilike da upoznaju evropske šampione u veslanju Dušana Bogićevića i Veselina Savića i proslavljenog košarkaša i predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divca.
Cilj „EkOlimpijade“ je da osnovci kroz sport i zabavu, učestvujući u raznovrsnim radionicama, razvijaju olimpijski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti i važnost očuvanja životne sredine.
„EkOlimpijsko igralište“ je sportsko-ekološka radionica u kojoj će posebna pažnja biti posvećena očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti. Glavna tema biće zaštita zelenila, pa će u Smederevu biti posađeno pet stabala koja predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma.
Igra „Eko fudbal“ podrazumeva takmičenje između mešovitih muško-ženskih timova, a učesnici uče da razmišljaju o fer pleju i korektnosti tako što pravila igre određuju igrači na licu mesta.
Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola ekskluzivni je partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima „Olimpijski čas“, „EkOlimpijada“ i „Sportski izazov“ do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

Povezana vest:  OI 2016, Jelena Janković se povukla sa Igara u Riju zbog povrede