06 CEV-CA-07 06 14Održani sastanci Izvršnog odbora i Administrativnog Borda CEV u Kaljariju – naredni Kongres CEV u oktobru u Antaliji

U Kaljariju su održani sastanci Izvršnog odbora i Administrativnog Borda CEV, kojim je predsedavao Andre Mejer iz Luksemburga, predsednik CEV. Aleksandar Boričić, predsednik OSS i prvi potpredsednik CEV, član je Izvršnog odbora i Administrativnog Borda CEV.
Članovi Izvršnog odbora CEV su na sastanku analizirali kvalifikacioni proces za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016, odnosno predlog Sportsko – organizacione komisije CEV. Takođe, razgovarano je i o organizacionim aspektima Evropskih olimpijskih igara, koje će se odigrati u Bakuu, u Azerbejdžanu, u junu 2015.
Saopšteno je da će se naredni Kongres CEV održati u Antaliji, u Turskoj, u oktobru, dok će se izborni Kongres CEV održati u oktobru 2015. u Sofiji, u Bugarskoj.
Na sastanku Administrativnog Borda potvrđen je sistem takmičenja za OI 2016, kojim je predviđeno odigravanje dva turnira, po jedan u obe konkurencije, Evropskih kvalifikacija u januaru 2016, sa kojih će po jedna selekcija izboriti plasman na Olimpijske igre.
Razgovarano je i o kandidaturama podnetim za organizaciju Prvenstava Evrope 2016. i 2017. Organizatori će biti poznati na Kongresu, narednog oktobra u Antaliji.
Članovi Administrativnog Borda CEV su razgovarali i mogućnosti uvođenja Evropskih prvenstava u pionirskoj konkurenciji. Dogovoreno je da će se konačna odluka doneti tek posle pažljive analize takmičenja koja su već igrana u okviru Zonskih asocijacija CEV.

Povezana vest:  KADETKINJE – X EP 2013., U subotu u polufinalu Srbija – Italija (15,30) i Turska – Poljska (18,00) – kadetkinje Srbije doputovale u Bar