Bajadera„BAJADERA“ BOLJŠOJ TEATRA U BIOSKOPU CINEPLEXX

Snimak baleta „Bajadera“ iz Boljšoj teatra biće prikazan u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center ove nedelje, 7. novembra sa početkom od 16 časova.
„Bajadera“ je znamenito delo Marijusa Petipe, pisano na muziku Ludviga Minkusa koje dočarava nemoguću ljubav dvorske plesačice (bajadere) Nikije i ratnika Solora. Novu scensku verziju ovog baleta postavio je dugogodišnji umetnički direktor Boljšoja, Jurij Grigorovič, dok će se u glavnim ulogama naći vodeći solista teatra Vladislav Lantratov kao Solor i primabalerina Svetlana Zaharova kao Nikija.
Prekrasna plesačica Nikija i ratnik Solor se u tajnosti sastaju, zaklinjući se na večnu vernost. Ipak, Visoki Sveštenik, koji je takođe zaljubljen u Nikiju, ih čuje. Žuri kako bi otkrio njihovu tajnu Rajahu, koji je odlučio da će Solor oženiti njegovu voljenu kćerku Gamzati. La Bayadère (naziv se odnosi na indijsku egzotičnu plesačicu) je ključno delo u klasičnom repertoaru, a ovde se radi o veličanstvenoj produkciji. Priča o nemogućoj ljubavi Nikije i Solora je smeštena u raskošnu, tajanstvenu Indiju. Koreografija Marijusa Petipe, ovde u novoj scenskoj verziji Jurija Grigoroviča je izuzetna; scena poznata kao Kraljevstvo sena je jedna od najslavnijih u istoriji baleta. Prvakinje baleta Svetlana Zaharova i Marija Aleksandrova unose život u likove ovog romantičnog baleta.
U nastavku sezone direktnih prenosa iz prestižnog ruskog teatra u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center posetioci će moći da uživaju u jednom od najvećih svetskih klasika, baletu „Krcko Oraščić“, koji je zakazan za 21. decembar, tačno pred katolički Božić.
Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara po predstavi. Kupovinom karata za 4 ili više baleta u sezoni 2014/2015 ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 950 dinara.
Više informacija možete naći na sajtu www.cineplexx.rs .

Povezana vest:  Knjiga kritika beogradskih restorana Jovana Milentijevića