Urucena oprema porodilistu u Pozarevcu u akciji Zajedno za bebe 1Komercijalna banka i Fond B92 u akciji „Zajedno za bebe“ – požarevačko porodilište dobilo svu potrebnu opremu

Predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92 uručili su porodilištu u Požarevcu pacijent monitore sa EKG-om, špric pumpu, lampu za fototerapiju, kolor dopler ultrazvučni aparat, porođajni sto, haubu za oksigenaciju i inhalatore, čime je ovo porodilište dobilo svu neophodnu opremu.
To je četvrta donacija u akciji „Zajedno za bebe“, u okviru koje za svako plaćanje klijenata njenim karticama, Komercijalna banka iz svojih sredstava donira po dva dinara za opremanje i obnovu porodilišta. S obzirom da je od 1. juna ostvareno više od 7,5 miliona transakcija na POS terminalima, Komercijalna banka je već izdvojila više od 15,5 miliona dinara, od čega je i požarevačko porodilište dobilo opremu koja će poboljšati nivo zdravstvene nege i zaštite.
„Učešće Komercijalne banke u akciji Zajedno za bebe rezultat je dugogodišnjeg opredeljenja Banke da podržava projekte okrenute budućnosti i pomaganja onima kojima je to najpotrebnije. Imajući u vidu opštu podršku akciji Zajedno za bebe, ne samo iz sredina koje smo obradovali novom opremom, koja je rešila mnoge njihove probleme, nego i celokupne javnosti, Banka se opredelila da ovu akciju nastavi i u narednoj godini. Kao i do sada, Banka će obezbeđivati opremu tamo gde je najpotrebnija, uz punu transparentnost svih detalja o donacijama. Ne samo objavljivanjem korisnika i specifikacije nabavljene opreme, nego i redovnim informisanjem o svakom izdvojenom dinaru, na dnevnoj osnovi, preko brojača dostupnog na našem sajtu i na društvenim mrežama.“ – poručio je Ivica Smolić, predsednik IO Komercijalne banke.
Korišćenjem kartica umesto gotovine, klijenti Komercijalne banke učestvuju u akciji „Zajedno za bebe“ i bez ikakvog vlastitog troška direktno utiču na povećavanje iznosa doniranih sredstava.
„Akcija „Zajedno za bebe“ Komercijalne banke, klijenata banke i Fonda B92, predstavlja odličan model kako se može stvoriti predvidivo uspešna i veoma korisna akcija, kada je reč o najvitalnijim potrebama novorođenih beba, njihovih roditelja i lekara. Ovo je treće porodilište koje je potpuno opremljeno neophodnom opremom u okviru akcije „Zajedno za bebe“, a ukupno trinaesto od početka „Bitke za porodilišta“. Nastojaćemo da nabavkom neophodne opreme, u potpunosti opremimo sva porodilišta, kroz akciju Komercijalne banke, ali i drugih donatora.“- izjavio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.
Direktor Opšte bolnice Požarevac, dr Srećko Bosić zahvalio se Komercijalnoj banci i Fondu B92 koji su svojom aktivnošću pomogli da se osavremeni i opremi odeljenje akušerstva i neonatologije.
„Poslednja velika donacija u akciji Komercijalne banke, i organizaciji Fonda B92 pokazala je da zdravstvene ustanove u zemlji nisu same i da mogu da računaju na pomoć u nabavci opreme, a sve u korist i poboljšanje uslova za lečenje naših građana.“ – poručio je dr Bosić.
Akcija „Zajedno za bebe“ počela je 1. juna i trajaće do 31. decembra 2014. godine. Stalni uvid u tačan iznos donacija postoji zahvaljujući brojaču transakcija koji je dostupan na

Povezana vest:  Šuma u Avala filmu dragulj koji se čuva