pisma-iz-tajnog-grada-koriceOd sutra u prodaji nova knjiga Ivana Ivačkovića „Pisma iz Tajnog grada“
 
Ivan Ivačković, čija je knjiga „Kako smo propevali“ za nepunih godinu dana doživela četiri izdanja i osvojila prestižnu nagradu „Desimir Tošić“, 5. decembra, u izdanju Lagune, objavljuje novu knjigu – „Pisma iz Tajnog grada“.
U novoj knjizi, kroz stotinak tekstova pisanih u formi dnevničkih beležaka i pisama, Ivačković opisuje put od doba u kojem su carovale gramofonske ploče i u kojem je muzika bila stvar od životnog značaja do vremena u kojem su se i ploče i život davali u bescenje.
„Ovo je moja dosad najličnija knjiga“, kaže Ivačković. „Prvi put sam pisao o nekim trenucima svog odrastanja i sazrevanja, kao i o tome šta će moja generacija predati u ruke narednoj. Mislim da će, pritom, svako moći da u ovoj knjizi pronađe deo sebe i sopstvenih uspomena, misli i stavova. Na prvi pogled, glavna tema knjige je muzika, ali sam kroz tu temu pokušao da kažem nešto o zlatnim danima i identitetu moje generacije, koja je slušala muziku šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih, kao i o slomu ukusa, morala, pameti i same muzike, koji se dogodio devedesetih, ne samo kod nas nego i u svetu.“
Izrazito sentimentalan kada govori o najboljim danima popularne muzike i svoje generacije, ali i nepotkupljivo oštar kada secira anomalije devedesetih i novog milenijuma, Ivačković u ovoj knjizi ispisuje neke od svojih najboljih tekstova.
Prva promocija knjige „Pisma iz Tajnog grada“ Ivana Ivačkovića biće održana 6. decembra u 19 časova u Centru za kulturu u Pančevu. Priču o burnim vremenima, pored čitanja tekstova iz knjige, upotpuniće nastup Bilje Krstić, Dragoljuba Đuričića, kao i nastupi Aleksandra Žikića sa svojim bendom i grupe Bestbeat – tribjut bend Bitlsa.
Povezana vest:  Otvorena izložba THIS IS ANDREJ BJELIĆ u Galeriji KVART