samo-mi-bog-moze-suditi-koriceAutobiografija fudbalske legende Mateje Kežmana „Samo mi Bog može suditi“ od petka u prodaji
 
Ljubitelji fudbala od petka, 26. decembra, moći će da se upoznaju sa dosadašnjim radom i životom Mateje Kežmana.
Pred vama je iskreno svedočanstvo o životnim usponima i padovima jedne od najvećih fudbalskih legendi.
Autobiografija Mateje Kežmana „Samo mi Bog može suditi“ zapravo je hronologija jedne velike karijere, ulepšane golovima i svetskim klubovima u kojima je ovaj fudbalski as igrao, ali i pomućene nesporazumima, saplitanjem i grubom igrom izvan terena. Ova ispovest ostavlja čitaoca bez daha jer otkriva javnosti mnoge nepoznate pojedinosti iz svlačionica PSV-a, Čelsija, Atletika iz Madrida, Fenerbahčea, a istovremeno predstavlja nesvakidašnji razvojni put talentovanog i harizmatičnog igrača koji je sa pet klubova osvojio šest titula i sa četiri kluba učestvovao u Ligi šampiona…
Zašto je Gerecu dao otkaz, kako se pod tušem hvatao za gušu sa Murinjom, zbog čega je s Vidićem „lomio kolena“ na svetskom prvenstvu u Nemačkoj, zašto sebi ne može da oprosti prelazak u Pari Sen Žermen – samo su neki intrigantni delovi jedne uzbudljive životne priče.
Ovu knjigu čine posebnom čuveni Kežmanovi sagovornici – treneri, saigrači, čelnici klubova – među njima Žoze Murinjo, Gus Hiding, Fernando Tores, Dejan Savićević, Didije Drogba, Arjen Roben, Roberto Karlos, Frenk Lampard, Rud van Nistelroj i mnogi drugi. Oni iznose mnoge nezaboravne detalje iz druženja sa Kežmanom, a knjiga u celini ispravlja mnoge nepravde i otkriva istine koje će izazvati veliku pažnju kako u Srbiji, tako i u Holandiji, Turskoj, Španiji ili na Ostrvu.
U knjizi možete pročitati šta o njemu misle i kažu njegovi treneri i saigrači, a knjiga sadrži i fotografije s terena i iz njegovog privatnog života.
Mateja Kežman jedan je od retkih igrača na planeti koji je sa 4 kluba bio učesnik Lige šampiona. Vrhunac karijere doživeo je u holandskom Ajndhovenu, gde je dobio niz priznanja, doživeo svetsku slavu, a 2003. godine proglašen u Holandiji za igrača godine. Za nacionalni tim je odigrao 49 utakmica i postigao 17 golova. Karijeru je završio na Nou kampu, na stadionu gde se igra najlepši fudbal na planeti, protiv Barsinih mađioničara.
Autobiografiju Mateje Kežmana možete kupiti od petka, 26. decembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtovima www.delfi.rs i www.laguna.rs.
Povezana vest:  Pikaso i Kle na izložbi u Bernu