Srce od stakla„Srce od stakla“ – „Bouns“ u stilu i iz pera Nore Roberts

Beogradski izdavač Vulkan nastavio je sa tradicijom objavljivanja novih romana američke spisateljice i bestseler autorke Nore Roberts objavivši nedavno „Srce od stakla“.
„Srce od stakla“ (The Witness) objavljen je 2012. i prema nekim proračunima 200. je knjiga ove autorke.
Priča je tipična za Robertsovu – mešavina romanse i trilera. Mlada Elizabet živi po surovim pravilima svoje majke sve dok jedne večeri ne odluči da se pobuni. Odlazak u klub sa prijateljicom i susret sa misterioznim Rusom promeniće njen život zauvek.
Dvanaest godina kasnije, u lepom, planinskom gradiću Abigejl Loueri pronalazi svoj dom. Povučena i nepoverljiva prema svima, Abigejl se drži dalje od svojih sugrađana i time privlači pažnju lokalnog šefa poliicije Bruksa Glisona…
„Srce od stakla“, mada bi „Svedok“ bio bolji prevod, je na neki način simpatično čitanje popularne serije „Bouns“ i glavne junakinje Temperans Brenan i trilogije „Milenijum“ Stiga Lašona.
Abigejl je društveno neprilagođena poput Bouns, sa sličnim „ne razumem o čemu pričaš“ komentarima, izuzetno je vešta kada je reč o novim tehnologijama, hakovanju, špijunaži…
Bruks je zavodljiv, snažan, sposoban, duhovit i nežan – kao i svi junaci Robertsove koja i u ovom romanu nudi pravu kombinaciju ljubavi, seksa, opasnosti i srećnog kraja koja je čini dobitnikom brojnih priznanja i nagrada i, prema mišljenju Njuzvika „omiljenim piscem Amerikanaca“.

Povezana vest:  Evropski operski dani u Madlenianumu 7. i 8. maja