Uzbudljiv, napet i nepredvidiv roman Pedeset pet pisan je za sve ljubitelje atmosferičnih trilera s mističnim obrtima. Nedavno su za ovaj roman otkupljena i filmska prava pa u narednom periodu možemo da očekujemo i ekranizaciju.

U središtu romana Pedeset pet je policijski narednik Čandler Dženkins, koji s ponosom vodi gradsku policijsku stanicu u Vilbruku. U mirnom gradiću na obodu neistraženih divljina zapadne Australije najteži slučajevi tiču se porodičnih razmirica i žalbi na buku komšija. Međutim, idilu mirnog mesta narušiće dolazak povređenog čoveka u stanicu. Njegovo ime je Gabrijel. Seća se da se našao u brvnari u planinama, gde ga je vezao lancima čovek po imenu Hit. Gabrijel tvrdi da je u pitanju serijski ubica koji je lišio života pedeset četiri osobe. Izbegao je da bude pedeset peti. Dok se organizuje potraga za Hitom, u policijskoj stanici pojavljuje se još jedan čovek, upravo pod tim imenom. Hit tvrdi da ga je u brvnari držao serijski ubica, ali po imenu Gabrijel. Takođe, bio bi njegova pedeset peta žrtva. Imamo dvojicu osumnjičenih. Dve potpuno identične priče. Kome ćete poverovati?

Povezana vest:  Predstavljen roman Ljubice Arsić „Rajska vrata"

Autor ovog neobičnog trilera, Džejms Delargi, rođen je u Severnoj Irskoj, ali radio je i živeo u mnogim državama sveta, uključujući i Južnu Afriku, Australiju i Škotsku. Trenutno živi u delimično ruralnom delu Engleske.

Vulkan izdavaštvo do sada je objavilo veliki broj sličnih naslova, među kojima su Bez izlaza Tejlora Adamsa, Trinaest Stiva Kavane i Anabel Line Bengtsdoter.

Povezana vest:  Najiščekivanija knjiga godine „Sobarica“ Nite Prouz u prodaji