Jovana RandjelovicIzložba „Dogvil: Idealni grad“ i koncert Vrooma u Mikseru
 
U Mikser Hausu u petak, 16. januara, biće otvorena izložba „Dogvil: Idealni grad“ i tada će uz učešće glumaca iz predstave koncert održati grupa „Vrooom“.
Iz Miksera je najavljeno da glavnu postavku izložbe čine radovi studenata koji su odgovorili na zadatak „Budućnost grada – Budućnost Dogvila: kreiranje koncepta scene“ na predmetu Budućnost grada, Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.
Studenti su u okviru predmeta razmatrali tematske oblasti budućnosti gradova od društvenih, ekonomskih, tehnoloških, ekoloških, antropoloških, estetskih, itd. iz čijih perspektiva su kreirali koncept i razradu scene za predstavu Dogvil, odgovarajući ujedno i na teme zadate u okviru Dogvil interakcije sa ciljem osmišljavanja Budućnosti Dogvila kao lokalne (urbane) zajednice.
U tom kontekstu razvojnost socijalnog kapitala se ističe u kreiranju novih likova, građana, budućeg Dogvila i osmišljavanju koncepcije urbanog dizajna javnog prostora – scene oko Mikser Hausa kao dijaloške arene za komunikativnu akciju i razvoj građanskog društva.
Prateći program izložbe čini projekcija svih radova koji su pristigli na konkurs „Dogvil interakcija“.
Izložba predstavlja rezultat saradnje između Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, Mikser Hausa i Dogvila, a biće otvorena do 24. januara.
Grupa „Vrooom“ će zajedno sa Branislavom Trifunovićem, Milicom Majstorović i Tamarom Aleksić izvesti na koncertu kompletan muzički segment predstave Dogvil.
Nakon prvih sedam izvođenja, od koji je šest bilo rasprodato, predstava Dogvil biće izvedena 21. i 22. januara u Mikser Hausu, zatim 30. januara u Kruševačkom pozorištu i 31. januara u Centru za kulturu Svilajnac.
Povezana vest:  Direktan prenos Mocartove poslednje opere „Titovo milosrđe“ iz njujorškog Metropolitena sutra u bioskopima „Cineplexx“