San o Balkanu 1SPOJ TRADICIJE I MODERNOG: PREDSTAVA „SAN O BLAKANU“

U sredu, 22. aprila, u 19.30h, u Mikser House-u, biće odigran jedinstveni muzičko – scenski igrokaz: „San o Balkanu“ pozorišne trupe „Balkan novi pokret“.
Balkan Novi Pokret je pozorišna trupa osnovana sa ciljem istraživanja tradicionalnih scenskih etno običaja Srba i naroda Balkana. Savremenim scenskim izrazima tradiciju prerađuju u moderne pozorišne predstave, a upravo ovaj koncept zastupa i predstava „San o Balkanu“.
Predstava se bazira na savremenom stilizovanom scenskom pokretu, u koji je uklopljena moderno isproducirana etno muzika, pevanje i igranje, a ideje za priču se crpe iz bogate kulturne baštine naroda Balkana (legende, mitovi, bajke).
Tekst i režiju potpisuje Vesna Stanković, za muziku je zadužen Sanja Ilić Balkanika, koreografkinja je Tanja Popović, za scenski pokret zadužena je Jelena Gašić, dok je kostimografkinja Jelena Malešević. Predstavu igraju Ivan Nikolić, Aleksandra Manasijević, Marina Dimitrijević, Nina Pantić i Tamara Simić.
Poseban deo programa biće posvećen Edinburg Frinč Festivalu (Edinburgh Festival Fringe), jednom od najvećih umetničkih festivala u svetu., a obuhvatiće otvaranje izlizložbu fotografija „Edinburg Frinč Festival“, autorke Linde Grej, fotografkinje i dizajnerke, kao i razgovor „Edinburg Frinč Festival“ na kojem će učestvovati Ivan Lalić (Mikser House), Samir Mehanović (Edinburg Frinč Festival), Dijana Milošević (Dah Teatar), Jelena Jovičić (Pozorište na Terazijama), Anđelija Todorović (Ister Teatar), Jelena Gašić (Treehouse Centre), Jelena Bogavac (Bitef Teatar), Marko Stojanović (Dom Omladine Beograd). Razgovor će moderirati Milovan Zdravković.
Ulaznice za predstavu, izložbu i razgovor su dostupne na svim prodajnim mestima Gigs Tixa po ceni od 400 dinara.

Povezana vest:  Sajam knjiga otvorio svoja vrata za posetioce