Predrag-SimicPreminuo profesor i diplomata Predrag Simić

Profesor Fakulteta političkih nauka i bivši ambasador Srbije u Francuskoj Predrag Simić, iznenada je preminuo večeras u Beogradu u 61. godini.
Kako je izjavio dekan FPN Ilija Vujačić, Simiću je tokom dana pozlilo, a preminuo je oko 21 sat.
Simić je bio i spoljnopolitički savetnik predsednika Jugoslavije posle 5. oktobra, direktor Diplomatske akademije, redovni profesor međunarodnih odnosa i spoljne politike Univerziteta u Beogradu i Podgorici, autor više knjiga o spoljnoj politici.
U medijima je često gostovao kao analitičar, komentarišući spoljnopolitička pitanja.
Predrag Simić rođen je 31. avgusta 1954. godine u Beogradu.
Magistrirao je 1980. na Fakuletu političkih nauka u Beogradu, gde je i doktorirao osam godina kasnije.
Bio je radovan profesor međunarodnih odnosa i spoljne politike i šef Odeljenja za međunarodne studije na Fakultetu političkih nauka.
Kako je objavljeno na sajtu FPN, bio je i redovni profesor međunarodnih odnosa i spoljne politike na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore u Podgorici.
Bio je ambasador u Parizu od 2004. do 2009. godine, a u periodu od 2001. do 2004. godine bio je direktor Diplomatske akademije u Ministarstvu spoljnih poslova.
Predrag Simić je autor više knjiga, među kojima su „Put u Rambuje – Kosovska kriza 1995-2000“ i „Tito i NATO – uspon i pad Druge Jugoslavije“ iz 2008. godine.

Povezana vest:  „Književni vodič kroz Beograd" Jove Anđića u prodaji od petka