sta-bi-dao-da-si-na-mom-mjestu-koricePromocija knjige „Šta bi dao da si na mom mjestu“ u Vranju

Knjiga „Šta bi dao da si na mom mjestu“ Dušana Vesića biće promovisana u četvrtak, 29. januara u 21 sat u Omladinskom kulturnom centru u Vranju.
„Šta bi dao da si na mom mjestu“ je uzbudljiv i emotivan dokument o jednom prohujalom dobu i bendu čije su pesme nadživele vreme i zemlju u kojoj su rođene.
Biografiju, koja se čita kao najuzbudljiviji roman, upotpunjavaju ekskluzivne fotografije iz karijere i privatnog života članova grupe.
Priču o najvećoj jugoslovenskoj grupi napisao je najveći stručnjak za nju, jedan od vodećih rok novinara bivše Jugoslavije, Dušan Vesić. Bijelo dugme – muzički, kulturološki i društveni fenomen najvećeg kalibra – dobilo je biografiju koju bi svaka kuća trebalo da ima i koju bi sve generacije trebalo da pročitaju. Neki da bi se vratili u sopstvenu mladost i odrastanje, drugi da bi nešto saznali o grupi po kojoj se meri najlepša epoha u novijoj balkanskoj istoriji.
Dušan Vesić je rođen u Beogradu 1959. godine. Smatra se jednim od najvažnijih rok novinara Jugoslavije u periodu od 1980. do 1990. godine. Pisao je za gotovo sve relevantne novine i časopise tog vremena promovišući rok kulturu.
Bio je u nekoliko navrata urednik za domaću scenu u časopisima „Rock“ i „Pop Rock“. Bio je direktor festivala zabavne muzike „Beogradski šlager – Menadžer“ (1992–1995). Od 1996. godine bavi se video-produkcijom. Autor je kultnog dokumentarnog TV serijala „Rockovnik“ (40 epizoda) i TV serije i filma „EKV – Kao da je bilo nekad“. Živi u Beogradu i Puli.

Povezana vest:  LIMIT – Live art festival od 25 do 27. novembra u Domu omladine Beograd