Hofmanove price„HOFMANOVE PRIČE“ U BIOSKOPU CINEPLEXX UŠĆE SHOPPING CENTER

Direktan prenos opere „Hofmanove priče“, Žaka Ofenbaha, zakazan je za subotu, 31. januar u 19 časova u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center.
Jedna od tri popularne opere koja se u ovoj sezoni vraća u visokoj rezuluciji sa novom postavom. Vitorio Grigolo tumači naslovnu ulogu u Ofenbahovoj operi „Hofmanove priče“, uz sopran iz Abhazije – Hiblu Gerzmavu u ulozi sve četiri operske heroine – mehaničke lutke Olimpije, kompulzivne umetnice Antonije, kurtizane Đulijete i narcisoidne glumice Stele. Kejt Lindsej ponovo igra ulogu Niklaus, dok Tomas Hampson dodaje na već duži spisak uloga iz Metropolitenu i još četiri lika – Lindorfa, doktora Mirakla, Kopelijusa i Dapertuta. Za dirigentskom palicom ove godine nalazi se Iv Abel.
Do kraja sezone direktnih prenosa iz Metropolitena, u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center zaljubljenici u operu će imati priliku da uživaju uz dva dupla programa i Met premijeri. Zajednički prenos romantične bajke Petra Iljiča Čajkovskog „Jolanta“ i Bartokovog „Dvorca Modrobradog“ zakazan je za 14. februar, Rosinijeva „Gospa sa jezera“ po prvi put će biti prikazana u Srbiji 14. marta, dok je za 25. april zakazan dupli prenos „Kavalerija Rustikana“ i „Pajaci“ u novoj produkciji.
Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara po predstavi. Kupovinom karata za 4 ili više opera u sezoni 2014/2015 ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 950 dinara.

Povezana vest:  Novi roman Zorana Penevskog - "Sara i januar za dve devojčice"