Kofer gospodje Sinkler„Kofer gospođe Sinkler“, priča o gubitku, ljubavi…
 
Jedno pismo može da promeni sve što ste mislili da znate…a to otkriva Roberta koja u knjizi svoje bake pronalazi zbunjujuće pismo davno stradalog dede, datirano u vreme kada je on, navodno, bio mrtav. Tako počinje roman „Kofer gospođe Sinkler“ Luiz Volters u izdanju Lagune.
Iskoristivši interesovanje za Drugi svetski rat, beogradska Laguna nedavno je objavila prvi roman britanske spisateljice Luiz Volters koji je već preveden na nemački, italijanski i holandski.
Priča počinje kada Roberti, koja radi u knjižari „Staro i novo“ i voli da sakuplja pisma i razglednice koje nalazi u polovnim knjigama, otac jednog dana donese knjige koje su pripadale njenoj babi, među njima nalazi i zbunjujuće pismo dede datirano u vreme kada b trebalo da je već poginuo.
Robertina baba Doroti, nesrećno je udata za Alberta koji je otišao u rat (Drugi svetski rat). Kada se u polju blizu njene kuće sruši avion, ona upoznaje vođu poljske eskadrile Jana Pjetrikovskog.
Kako im se veza produbljuje, Doroti počinje da se nada zajedničkoj sreći. Međutim sudbina im je namenila nešto drugo….
List „Tajms“ prvenac Voltersove je predstavio kao „veoma šarmantan i uverljiv, dobro napisan roman koji vam drži pažnju“.
Sama autorka, majka petoro dece koja je posle deset i više godina studiranja i rada različitih poslova diplomirala književnost na Otvorenom univerzitetu, ispričala je u jednom intervjuu da joj je bilo potrebno osam godina da napiše priču o dve žene i njihovoj potrazi za time ko su i šta žele u životu.
Kao inspiracija su joj poslužili svakodnevni predmeti i detalji iz njenog života -i sama je radila u knjižari, voli stara pisma, knjige i razglednice, a kod kuće ima staromodni kofer sa etiketom na kojoj piše „Gospođa D Sinkler“.
Najpre je osmislila priču o gospođi Sinker, smeštenu i 1940e dok je savremeni deo došao kasnije, pošto je rodila dvoje dece i prihvatila se zadatka da napiše radijsku dramu.
Pisala je noću, uskladivši nekako pisanje sa porodičnim obavezama i fakultetom da bi konačno 2014. objavila, lepo primljen roman o gubitku, propuštenim prilikama, tajnama i lažima, porodičnim odnosima i naporima i žrtvama u ime ljubavi.
Voltersova za sebe kaže da je pre svega majka i povremeno pesnikinja, a da joj je završetak studija uz dva kursa kreativnog pisanja konačno pomogao da stekne samopouzdanje i oproba se kao pisac.
Trenutno radi na drugom romanu za koji je spremna samo da kaže da će biti različit od „Kofera gospođe Sinkler“ i više savremen.
Povezana vest:  Mesec ljubavi – popust do 50 odsto