Tesla portret medju maskamaOvacije Pištalu na promociji americkog izdanja romana

Roman Vladimira Pištala „Tesla, portret među maskama“ koji je u Srbiji već šest godina jedna od najprodavanijih knjiga, imao je izuzetno uspešnu promociju američkog izdanja romana.
Nakon NIN-ove nagrade, Nagrade Narodne biblioteke Srbije za najčitaniju knjigu, nakon što je ušla u čitanke za osnovnu školu i gimnaziju, objavljena sa uspehom u svim bivšim jugoslovenskim republikama, objavljeno je američko izdanje kao 11.ti prevod na neki od stranih jezika.
Engleski prevod Pištalovog romana „Tesla, portret među maskama“ („Tesla, A Portrait With Masks“) uradili su Bogdan Rakić i Džon Džefris a knjigu je objavio Graywold Preš, jedan od najpoznatijih američkih izdavača, pre mesec dana a knjiga je već zapazena po izuzetno pozitivnim kritikama.
Rečima „Pistalo je moderni klasik.“ američki pesnik srpskog porekla Čarls Simić je propratio izlazak romana „Tesla, portret među maskama“ na engleskom jeziku.
Američka promocija knjige „Tesla, portret među maskama“ u izdanju Graywold Preš održana je pre dva dana u knjižari „Brukljajn Boksmit“. Pištalo je predstavio svoju knjigu u prepunoj kultnoj knjižari iako je te večeri bostonska temperatura bila najniža od 1895. godine, saopštila je Pres služba srpskog izdavača Agore.
Pištalo je izrazio zahvalnost što američku turneju počinje u gradu u kom je svoje poslednje godine proveo veliki americki pisac Sol Belou, i za koji je lično vezan. Publika je srdačno pozdravila roman koji je već dobio i nekoliko izvrsnih kritika u američkoj štampi.
Posle Bostona, Pištalo će predstaviti roman i u knjižari na Porter Skveru u Kembdridzu, na Čikaškom univerzitetu u Čikagu, na Kolumbija univerzitetu u Njujorku, na Univerzitetu u Nju Hempsiru, u Vusteru Masačusets i u srpskoj ambasadi u Vašingtonu.

Povezana vest:  Glumici Tanji Bošković uručena nagrada „Žanka Stokić“