PlivacUskoro ekranizacija knjige „Plivač“ izvrsnog nordijskog pisca Joakima Sandera
 
Kamala Films su objavili da su u saradnji sa producentskom kućom Thunder Road kupili prava za snimanje filma po debi romanu švedskog autora Joakima Sandera.
Majstorski napisan triler „Plivač“ izvrsnog nordijskog pisca Joakima Sandera u Srbiji se pojavio u decembru 2014. godine u izdanju Lagune.
Film „Plivač“ je druga saradnja ove dve producentske kuće. Prvi projekat na kojem su udružili snage je biografski film o legendarnoj i tragično nastradaloj američkoj ratnoj reporterki Mari Kolvin koju treba da igra Šarliz Teron.
Marisa Makman je osnovala njujoršku producentsku kuću Kamala Films. Trenutni projekti na kojima rade između ostalog su:
– Film „The Maid and The Queen“, priča o Jovanki Orleanki i Jolandi Aragonskoj, u glavnim ulogama Naomi Vots i Dakota Fening
– Adaptacija poznatog romana Adama Gidvica „A Tale Dark and Grimm“, koji treba da režira Henri Selik
– Adaptacija bestselera „American Wife“ autorke Kertis Sitenfeld
Basil Ivanik je osnivač i vlasnik kuće Thunder Road Pictures. Poslednji filmovi iz te kuće su:
– „Džon Vik“ , glavnu ulogu igra Kijanu Rivs
– Avantura „Sedmi sin“, u kojem glume Džef Bridžis i Džulijen Mur
– Film „Bogovi Egipta“ trenutno je u postprodukciji, kao i film „Sicario“ sa Benisijom del Torom, Emili Blant i Džošom Brolinom u glavnim ulogama
– Filmska adaptacija video-igre „Splinter Cell“ sa Tomom Hardijem u glavnoj ulozi
„Plivač“ je sjajno napisana i neverovatno uzbudljiva knjiga, ali njena snaga leži i u pažljivo izabranim likovima i sposobnosti izbegavanja predvidljivosti ovog žanra.
Jedne grozničave noći u Damasku američki agent prepušta svoje tek rođeno dete neizvesnoj sudbini. Tu izdaju nikada neće moći da oprosti sam sebi pa započinje bekstvo od prošlosti koje će ga odvesti u Bejrut, Avganistan i Irak – tamo gde ga stres i opasnost mogu primorati da zaboravi sve.
Klara Valden je odrasla sa babom i dedom na udaljenom arhipelagu u Baltičkom moru, gde je naučila da lovi divljač i ribu i jedri kroz oluju. A sada, kao asistentkinja EU parlamentarca u Briselu, uči kako da plovi varljivim strujama međunarodne politike koje označavaju granice između prijatelja i neprijatelja, istine i laži.
Kada Mahmud Šamoš, koji istražuje ratne zločine, zamoli Klaru da mu pomogne u vezi sa informacijama koje je pronašao – podacima sa oznakom tajnosti koje će moćnici na sve načine nastojati da sakriju – njih dvoje iznenada postaju plen u lovu koji se odigrava u snežnoj Evropi gde su granice između država postale podjednako porozne kao i granice između prijatelja i neprijatelja, istine i laži, istorije i sadašnjosti.
Za to vreme u Virdžiniji stari špijun se krije od sopstvene prošlosti. Sada je jedini čovek koji je u stanju da sačuva Klaru, a ona je jedina žena koja mu može pomoći da se oslobodi utvara prošlosti.
Povezana vest:  Trbosek, novi roman Izabele Aljende