albahari„Čarobna knjiga“ objavljuje sabrana dela Davida Alnaharija

„Čarobna knjiga“ sa zadovoljstvom je obavestila čitaoce da je sa Davidom Albaharijem (1948), jednim od naših najuglednijih pisaca, postigla dogovor o izdavanju njegovih izabranih dela.
Ovaj izdavač je do sada štampao tri njegova naslova, dve zbirke priča „Krava je usamljena životinja“i „Male priče“ kao i roman
„Životinjsko carstvo“ koji je ove godine bio u najužem izboru za Ninovu nagradu .
Izabrana dela objaviće u luksuznoj opremi i u njima će predstaviti najbolje romane, pripovetke i priče iz bogatog Albaharijevog opusa.
Albahari, pisac i prevodilac prvu knjigu, zbirku priča „Porodično vreme“, objavio je 1973. godine, a do sada je objavio 13 knjiga priča,14 romana, kao i pet knjiga eseja.
Za knjigu priča „Opis smrti „(1982) dobio je Andrićevu nagradu, dok je zbirka priča „Pelerina“ (1993) osvojila nagrade „Stanislav Vinaver“ i „Branko Ćopić“.
Roman „Mamac“ dobio je Ninovu nagradu za najbolji roman 1996. godine, nagradu Narodne biblioteke Srbije, te nagrade „Balkanika“ i „Most Berlin“, a roman „Pijavice“ nagrađen je Nagradom grada Beograda (2006).
Preveo je veliki broj knjiga, priča, pesama i eseja mnogih američkih, britanskih, australijskih i kanadskih pisaca. Knjige su mu prevedene na 18 jezika.

Povezana vest:  Sutra u stiže četvrti deo "Milenijum" sage