big-pink-clash-bookVelika „The Clash“ monografija u prodaji

Dallas Records sa ponosom predstavlja izuzetnu knjigu o The Clash nastalu prema priči članova grupe.
Knjigu „The Clash“ su napisali Joe Strummer, Mick Jones, Paul Simonon i Topper Headon. Prvi put se „velika pink knjiga“ pojavljuje na ex YU prostoru a sa engleskog su je preveli Milan Pavlinović i Zoran Stajčić.
Luksuzno izdanje na 384 stranice nudi priču o jednom od najznačajnijih bendova svih vremena!
Pioniri britanskog punk rocka The Clash su subverzivnim, revolucionarnim i uzbudljivim koncertima, pametnim stihovima, originalnim imidžem i strastvenim idealizmom uhvatili duh vremena. Album „London Calling“ se smatra jednim od najboljih svih vremena, a njihova muzika i dalje utiče na mlade bendove i privlači novu publiku.
Bili su savršena četvorka tokom samo pet godina, ali su u tom periodu objavili šesnaest strana LP vinila i sedamnaest singlova. Gotovo bez prestanka su bili na svetskoj turneji, uvek su davali intervjue, dozvoljavali su obožavaocima ulazak i druženje u backstage-u. Nisu prestali da preispituju ustaljene obrasce, kako u muzičkom biznisu, tako i u ustrojstvu sveta. Bili su dosledni u političkim stavovima, iskreno su se borili protiv autoriteta, ali kako je bubnjar Topper Headon primetio, dvadeset i pet godina kasnije, politika je zaboravljena, a pesme su ostale. Knjiga je obogaćena plakatima sa turneja, naslovnim stranicama magazina, umetničkim radovima članova grupe i njihovim fotografijama iz privatnog života, sa pozornice, iz studija i sa putovanja. Njihova priča je natopljena mitologijom. Postoje različita mišljenja o tome kako su postali slavan bend, e pa ova knjiga je svedočanstvo kako se sve to stvarno desilo.

Povezana vest:  KONCERTI VIOLINE I VIOLE UZ KLAVIRSKU PRATNJU U „GUARNERIUSU" UZ PODRŠKU NELTA