IndiaSerbiaIndiaSerbia – svečano otvaranje izložbe

Exit Fondacija, Ambasada Indije i Muzej primenjene umetnosti(MPU) Vas pozivaju na svečano otvaranje izložbe 50 najboljih radova na foto-takmičenju IndiaSerbia 2014. četvrtak 26. februara u 19 časova u prostorijama MPU.
Na izložbi će biti prikazano 25 pobedničkih radova iz Indije, te isto toliko iz Srbije, koji za cilj imaju zbližavanje dveju zemalja i njihovih kultura. Autor najboljeg rada iz Srbije osvojio je glavnu nagradu i put u Indiju, u kojoj je boravio prošlog meseca, dok će autor najboljeg rada iz Indije boraviti u Srbiji ovog leta kada će posetiti i Exit festival, zajedno sa ostalim finalistima konkursa. Desetočlani žiri je činilo po pet istaknutih fotografa iz Indije i Srbije, a na konkurs je dospelo više od 1500 fotografija.
Pored pobednika konkursa, na otvaranju izložbe govoriće NJ.E. ambasadorka Indije Narinder Čahuan, direktorka Muzeja primenjene umetnosti Ljiljana Miletić Ambramović i predstavnici Exit fondacije, nakon čega će biti upriličen svečani koktel za zvanice sa demonstracijom tradicionalnog indijskog plesa, muzike i joge.
Izložba „IndiaSerbia“ će trajati u periodu od 26. februara do 14. marta 2015. godine u Muzeju primenjene umetnosti, Vuka Karadžića 18 u Beogradu.Više informacija o projektu „IndiaSerbia“ možete pronaći na zvaničnoj prezentaciji: www.indiaserbia.com.

Povezana vest:  Evropski operski dani u Madlenianumu