O children 50x70 cm olovka na papiru 2014. Nikola Radosavljevic 3IZLOŽBA CRTEŽA NIKOLE RADOSAVLJEVIĆA WHEN THE WORLD WAS YOUNG
 
Izložba crteža When the world was young, kojom umetnik Nikola Radosavljević istražuje doba detinjstva kroz lično sećanje, otvara se u Velikoj galeriji Doma kulture Studentski grad u četvrtak 5. marta u 18 časova.
Kao što Maida Gruden navodi u tekstu za katalog izložbe „Sam naziv izložbe ukazuje na nesumnjivu vremensku distancu, jer je svet ka kome se umetnik okreće u međuvremenu odrastao, ali ostaje pitanje da li se i koliko promenio? Da li obrasci ponašanja ispoljeni tokom formativnih godina u detinjstvu ostaju dominantni u kasnijem životu individue?“
Radosavljević Nikola, rođen 1991.  u Užicu, diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek primenjene grafike, atelje grafika i knjiga u klasi redovne profesorke Gordane Petrović, 2014. Trenutno je student master studija na istom fakultetu, oblast grafike.  Dobitnik je više nagrada iz oblasti crteža i grafike, učestvovao na više od pedesert kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Do sada je organizovao sedam samostalnih izlaganja. Ovo mu je osmo po redu.
Završio je srednju  umetničku školu u Užicu na odseku tehničar dizajna grafike. Dobitnik je Vukove diplome,i diploma za posebne doprinose u van nastavnim aktivnostima iz oblasti slikarstva i crteža.
Bavi se grafikom, crtežom, i proširenim medijima u oblasti crteža.
Povezana vest:  Održana promocija knjige Pere Simića "Tito i Srbi, 2"